7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Польща підвищує мінімальну зарплату: на скільки поповниться гаманець українців
Польща підвищує мінімальну зарплату: на скільки поповниться гаманець українців

Польща підвищує мінімальну зарплату: на скільки поповниться гаманець українців

Польща підвищує мінімальну заробітну плату, яка безпосередньо вплине на українських біженців. Варто знати, коли відбудуться зміни та який розмір мінімальних виплат очікується.

Про це повідомили фахівці міжнародної агенції з працевлаштування Gremi Personal.

З січня 2025 року уряд Польщі планує суттєво підвищити мінімальну заробітну плату Згідно з проектом бюджету, мінімальний брутто оклад становитиме 4626 злотих на місяць, що на 326 злотих більше, ніж зараз.

Українські біженці тримають прапор Польщі та України

Це значне зростання, яке позитивно вплине на українців, які працюють у Польщі.

Ось що це означає:

  • Збільшення чистого заробітку

Після сплати податків та внесків до соціального страхування мінімальна чиста зарплата українців у Польщі становитиме близько 3470 злотих на місяць. Це на 245 злотих більше, ніж зараз.

  • Зростання погодинної ставки

Мінімальна погодинна ставка також буде підвищена з 30 до 30,20 злотих. Це означає, що за годину роботи українці отримуватимуть на 0,20 злотих більше.

  • Підвищення рівня життя

Зростання мінімальної зарплати допоможе українцям у Польщі краще покривати свої витрати, покращити рівень життя та більше заощаджувати.

Важливо зазначити, що не всі українці в Польщі отримують мінімальну зарплату. Багато кваліфікованих фахівців та працівників з досвідом роботи заробляють значно більше.

Проте, підвищення мінімальної зарплати матиме позитивний вплив на всіх українців, які працюють у цій країні, адже воно стимулює загальне зростання заробітних плат.

Україна та Польща, скріншот: YouTube

Источник материала
Поделиться сюжетом