7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Прийшли по відстрочку: МОН вразило статистикою щодо вступників в аспірантуру
Прийшли по відстрочку: МОН вразило статистикою щодо вступників в аспірантуру

Прийшли по відстрочку: МОН вразило статистикою щодо вступників в аспірантуру

Посадовці МОН кажуть, що цьогоріч на вступ до аспірантури подали заяви понад 100 тисяч абітурієнтів. З них 91 500 – чоловіки віком 25-60 років, які вже мають ступінь магістра.

Чоловіки призовного віку хочуть стати аспірантами

Зазначимо, послідовне здобуття освіти дає право на відстрочку від мобілізації. Таке право отримає, до прикладу, магістр, який вступає вперше на аспірантуру.

Все ж цьогоріч Міносвіти через надмірний ажіотаж змінило правила вступу до аспірантури. Зокрема, скасувало вступ на денну форму за контрактом, яка давала право на відстрочку, а кількість місць на бюджеті збільшило удвічі.

У МОН при цьому відповіли ЗМІ, чи вважають несправедливим призупинення вступу на контракт та інші нововведення щодо абітурієнтів в аспірантуру не заради відстрочки.

У відомстві кажуть: щоб уникнути фактора несправедливості, цього року збільшили кількість бюджетних місць до 7000 – саме така кількість вступників до аспірантури була щороку до 2022 року.

Для контрактників залишаються відкритими опції заочної та вечірньої форми – вони не дають відстрочення від мобілізації",
– акцентували у відомстві.

  • Раніше ми інформували те, як змінили правила вступу в аспірантуру цьогоріч. Про це детально читайте за посиланням.
Источник материала
Поделиться сюжетом