Рівень доходів 56% українців є недостатнім – дослідження
Рівень доходів 56% українців є недостатнім – дослідження

Рівень доходів 56% українців є недостатнім – дослідження

Рівень доходів 56% українців є недостатнім – дослідження

Водночас два відсотки жителів України вважають, що їх добробут набагато більший, ніж достатньо для якісного життя

82% українців вважають, що рівень матеріального забезпечення недостатній для гідного життя. Водночас менша частина респондентів вважає, що рівень доходів категорично недостатній – 26%, а інша частина, що цей рівень є просто недостатнім. Таких респондентів – 56%. Результати дослідження опублікували в опитуванні компанії Gradus “Барометр якості життя 2024”.

Тільки 2% опитаних вважають, що рівень доходу набагато більший, ніж достатньо для якісного життя. Проте порівняно з минулим роком, кількість тих, хто вважає, що його рівень доходу є категорично недостатнім, скоротилася з 32% до 26%. Динаміка кількості респондентів, які вважають рівень життя недостатнім, показує збільшення – з 53% до згаданих 56%.

gradus/Gradus Research Plus

Інформація про дослідження

Цільова аудиторія дослідження – широка аудиторія: чоловіки та жінки у віці від 16 років і старше, що проживають у містах з населенням 50 тисяч і більше (за винятком Донецької, Луганської та Херсонської областей). Кількість респондентів: широка аудиторія – 1166, а представники бізнесу EBA – 472. Період анкетування: широка аудиторія – 3-6 травня 2024 року, представники бізнесу EBA – 8-16 травня 2024 року.

Як повідомлялося раніше, тільки 1% українців вважає, що економічне становище їхньої родини покращилося після початку війни Росії проти України. Ще 5% громадян вказали на певне поліпшення доходів. Проте більшість українців – 68% – фіксують погіршення матеріального становища. А 26% українців вважають, що економічне становище їхніх родин не змінилося. Такими є результати соціологічного опитування групи «Рейтинг».

Источник материала
Поделиться сюжетом