Російський регулятор заохочує місцевий бізнес використовувати криптовалюту для протидії санкціям Заходу
Російський регулятор заохочує місцевий бізнес використовувати криптовалюту для протидії санкціям Заходу

Російський регулятор заохочує місцевий бізнес використовувати криптовалюту для протидії санкціям Заходу

Центральний банк Росії сказав компаніям, що вони повинні використовувати «множинні рішення», включаючи криптовалюти та інші цифрові активи, щоб полегшити платежі з іноземними партнерами для протидії санкціям Заходу, запровадженим через конфлікт в Україні.
Процвітаюча торгівля Росії з Китаєм, Індією, Об’єднаними Арабськими Еміратами, Туреччиною та іншими країнами, які не запровадили санкції, за останні кілька тижнів зазнала серйозних невдач.
Недавні санкції Заходу були спрямовані проти основних російських фінансових установ, включаючи Московську фондову біржу та російську внутрішню альтернативу глобальній платіжній системі SWIFT.
Голова Центробанку Ельвіра Набіулліна визнала, що проблеми з платежами є одним із ключових викликів для російської економіки.
«Нові фінансові технології створюють можливості для схем, яких раніше не було. Саме тому ми пом’якшили нашу позицію щодо використання криптовалют у міжнародних платежах, дозволивши використовувати в таких платежах цифрові активи», — сказала Набіулліна на фінансовій конференції в Санкт-Петербурзі.
"Обговорюються різні альтернативи. Бізнес став дуже гнучким, дуже підприємливим. Він знаходить шляхи розв'язання цього питання і часто навіть не ділиться ними з нами", - сказала вона.
Набіулліна сказала, що ділові партнери Росії в різних країнах перебувають під «величезним тиском», але сказала, що нова глобальна платіжна система без залучення західних установ поступово з’явиться, оскільки багато країн почуваються вразливими, використовуючи лише одну міжнародну платіжну систему без альтернатив.
Набіулліна сказала, що Росія та інші країни БРІКС ведуть дискусії щодо платіжної системи BRICS Bridge, яка буде призначена для з’єднання фінансових систем країн-членів.
Але вона додала, що дискусії були важкими і що для створення такої системи потрібен час.
Андрій Костін, голова другого за величиною російського кредитора ВТБ, який нещодавно запровадив санкції проти його філії в Шанхаї та який сидить разом із Набіулліною, заявив, що будь-яка інформація про механізми сприяння міжнародним платежам повинна бути за законом "державною таємницею" через її чутливість.
Источник материала
Поделиться сюжетом