7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Sony відмовляється від оптичних дисків і Blu-ray для споживчого ринку
Sony відмовляється від оптичних дисків і Blu-ray для споживчого ринку

Sony відмовляється від оптичних дисків і Blu-ray для споживчого ринку

Нещодавній звіт показав, що Sony планує скоротити до 250 робочих місць на своєму заводі з виробництва оптичних носіїв. Компанія запропонувала працівникам достроковий вихід на пенсію у зв’язку з підготовкою до поступового припинення виробництва дисків для запису для споживачів. Це були чутки, але тепер представники Sony підтвердили це рішення. Вони заявили, що компанія припиняє розробку і виробництво оптичних дисків, в тому числі дисків Blu-ray.

Якщо ви використовуєте Blu-ray для архівування своїх даних, варто закупити багато дисків про запас, поки вони ще в наявності на складах. Втім, бізнес-клієнтам та кіноманам поки що рано панікувати. “Ми продовжуватимемо продавати B2B-продукти, виготовляючи їх заздалегідь, а щодо споживчих продуктів, ми визначимо конкретну дату закінчення в майбутньому шляхом обговорення з партнерами по дистрибуції, такими як масова роздрібна торгівля, але поки що ми продовжуватимемо їх продавати”, – йдеться у повідомленні Sony.

Припинення виробництва дисків для запису Blu-ray зменшить кількість варіантів надійного довготривалого зберігання даних, які мають користувачі. Жорсткі диски та твердотільні накопичувачі служать в середньому п’ять років, тоді як диски Blu-ray можуть служити значно довше, а деякі новітні оптичні диски взагалі здатні служити десятиріччями.

Попри свою довговічність, диски Blu-ray мають обмежену місткість, найбільша з яких обмежена 125 ГБ. Хоча деякі китайські дослідники змогли створити формат оптичного диска, який може зберігати до 125 ТБ даних, він все ще перебуває на стадії досліджень і на ринку його ще немає. Це обмеження, ймовірно, є причиною того, що споживачі віддають перевагу зручності хмарних сховищ для резервного копіювання.

“Зростання ринку “холодного” зберігання даних не досягло наших очікувань, а показники бізнесу з виробництва носіїв інформації в цілому продовжують залишатися в мінусі, – сказав представник Sony Group. – І ми вирішили, що необхідно переглянути структуру бізнесу, щоб підвищити прибутковість”.

Попри те, що Sony все ще зберігає виробництво дисків Blu-ray для корпоративних клієнтів та кіноіндустрії, майбутнє оптичних носіїв є похмурим, принаймні для цієї компанії. Представник компанії додав: “Ми прагнемо продовжувати наш бізнес у відповідному масштабі відповідно до ринкового середовища і повернутися до прибутковості за допомогою трьох заходів”. Тож у найближчому майбутньому компанія планує поступово припинити розробку та виробництво, а також скоротити чисельність робочої сили в бізнесі оптичних дисків для запису. Також у планах – скоротити чисельність персоналу в бізнесі стрічкових носіїв та перейти до структури однієї компанії з квітня 2025 року та ефективних операцій відповідно до масштабу нашого бізнесу.

Источник материала
Поделиться сюжетом