7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У додаток Резерв+ додадуть нові сервіси: у МОУ анонсували корисні функції
У додаток Резерв+ додадуть нові сервіси: у МОУ анонсували корисні функції

У додаток Резерв+ додадуть нові сервіси: у МОУ анонсували корисні функції

Додаток Резерв+ отримає нові, корисні функції для військовозобов'язаних. Про них 4 липня повідомила в ефірі національного телевізійного марафону "Єдині новини" заступниця міністра оборони України Катерина Черногорова.

Деталі

За її словами, у майбутньому українці зможуть автоматично отримувати відстрочку від мобілізації. Функціонал впровадять безпосередньо в програму, тому додаткові дії від громадян не будуть потрібні.

У певних ситуаціях відстрочка від служби в армії має автоматично присвоюватися військовозобов'язаним, тож із появою зручної функції більше не потрібно буде подавати додаткові довідки чи інформацію до територіальних центрів комплектування.

Серед таких категорій представник Міністерства оборони відзначила студентів закладів вищої освіти, які здобувають освіту за денною формою навчання.

Також відстрочка від мобілізації автоматично надаватиметься в додатку Резерв+ батькам трьох і більше дітей.

Усі дані для такого рішення вже є в державних реєстрах, уточнила Черногорова.

Що таке Резерв+

Нагадаємо, застосунок, по суті, є електронним кабінетом, у якому військовозобов'язані, призовники та резервісти можуть оновлювати дані про себе.

У Міноборони стверджують, що програма надійно захищена, а на стороні сервера персональна інформація громадян не зберігається.

Після запуску в роботу 18 травня деякі військовозобов'язані оновили відомості, але потім виявили, що перебувають у розшуку. У МОУ пояснили, що зазвичай такий статус отримують ті, хто порушив правила військового обліку, тому рекомендували звертатися до ТЦК для уточнень.

Однак із подібною помилкою стикалися навіть чинні військовослужбовці. У міністерстві назвали статус помилковим, а також пообіцяли налагодити роботу, щоб реєстри оперативно оновлювали дані, які надходять, а військові були виключені з цього переліку.

Источник материала
Поделиться сюжетом