У Франції скоєно напад на речницю уряду
У Франції скоєно напад на речницю уряду

У Франції скоєно напад на речницю уряду

У Франції скоєно напад на речницю уряду

Депутатка з політсили чинного президента розклеювала передвиборчі плакати.

Невідомі скоїли напад на речницю французького уряду Пріску Тевено та її команду, пише Politico. 

Інцидент, який підтвердив  прем'єр-міністр Франції, стався пізно ввечері у середу.

За повідомленнями французьких ЗМІ, Тевено, депутатка французького парламенту і член партії "Відродження" президента Еммануеля Макрона, розклеювала передвиборчі плакати у своєму виборчому окрузі в О-де-Сен, на західній стороні Парижа, коли на неї напала група людей.

Тевено не постраждала, але член її команди був доставлений до лікарні зі зламаною щелепою, повідомляє "Європа 1". Le Figaro повідомило, що кілька людей були затримані.

Прем'єр-міністр Франції Габріель Атталь засудив напад і закликав до припинення політичного насильства.

"Сьогодні ввечері на кандидата Пріску Тевено і членів її передвиборчої команди напали четверо осіб в Медоне, коли вони розклеювали передвиборчі плакати. Насильству і залякуванню немає місця в нашій демократії. Їм немає місця в нашій Республіці", - написав він у соцмережі, закликавши подолати вир насильства і ненависті, який набирає обертів.

Минулого місяця невідомий чоловік напав на прем’єр-міністерку Данії Метте Фредеріксен просто посеред площі у центрі Копенгагену.

Ще один напад стався так само на початку червня: представник ультраправої партії “Альтернатива для Німеччини” (АдН) Генріх Кохбув поранений у результаті нападу з ножем.

В середині травня у Словаччині було поранено прем'єр-міністра країни Роберта Фіцо. Напад на главу уряду стався під час виїзного засідання уряду.

Источник материала
Поделиться сюжетом