7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Криму «суд» залишив у силі штраф Емілю Курбедінову за пост про виклик у військкомат студентів
У Криму «суд» залишив у силі штраф Емілю Курбедінову за пост про виклик у військкомат студентів

У Криму «суд» залишив у силі штраф Емілю Курбедінову за пост про виклик у військкомат студентів

Київський районний "суд" Сімферополя залишив чинним рішення "Мирового суду" щодо адвоката Еміля Курбедінова за пост в його Телеграм-каналі «КЕМська волость» про незаконний виклик студентів з відстрочкою у військкомат.

Про це повідомляє "Кримська солідарність", передає Укрінформ.

"Мировий суд" визнав адвоката винним у розміщенні "недостовірних відомостей про роботу військкомату", призначивши мінімальний штраф у розмірі 30 тисяч рублів за поширення свідомо недостовірної суспільно значущої інформації під виглядом достовірної (частина 9 статті 13.15 КоАП РФ)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сам Курбедінов вважає, що під час складання адміністративного протоколу, а також у судовому засіданні першої інстанції було порушено норми національного права.

Із рішенням Київського районного "суду" не погоджуються як і сторона захисту, так і сам Курбедінов. Вони мають намір звернутися до вищих інстанцій найближчим часом.

15 лютого 2024 року кримськотатарського адвоката Еміля Курбедінова затримали та відвезли до Центру «Е» за пост у Телеграм-каналі, де він публікує свої спостереження про те, що відбувається у Криму.

«Учням, які мають відстрочку від призову, надсилають повістки у військкомат на комісію. А потім трапляються випадки, коли хлопці не встигають навіть диплом отримати — (їх - ред.) забирають до армії», — йшлося у пості від 14 липня 2023 року.

Раніше Укрінформ повідомляв, що кримський «суд» оштрафував адвоката Еміля Курбедінова за пост про мобілізацію студентів.

Фото: Кримська солідарність

Теги по теме
Крым Суд
Источник материала
Поделиться сюжетом