У Міноборони забракували майже 340 тонн продуктів для військових
У Міноборони забракували майже 340 тонн продуктів для військових

У Міноборони забракували майже 340 тонн продуктів для військових

 Міністерство оборони протягом червня запобігло постачанню майже 340 тонн неякісних та небезпечних продуктів для українських військових.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у повідомленні на сайті Міноборони.

У результаті перевірок суб'єктів господарювання перед постачанням до військових частин фахівці Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини забракували харчові продукти загальною вагою 321 787 кг.

Безпосередньо під час перевірок у військових частинах не допущено до забезпечення особового складу харчовими продуктами загальною вагою 16 419 кг.

Зазначається, що продукти були не допущені для поставок Збройним силам України через невідповідність вимогам нормативних документів – Державних стандартів України (ДСТУ) та технічних умов (ТУ); або через відсутність документів, що засвідчують якість та безпечність.

Серед інших причин недопущення - порушення маркування чи його відсутність, закінчення терміну придатності продуктів. Відповідно до законодавства України, нагадують у Міноборони, продукція, яка має хоча б одне з перелічених порушень, вважається небезпечною.

Як повідомляв Укрінформ, Державний оператор тилу в липні планує запустити механізм рамкової угоди для потреб оборони у закупівлях харчування для Збройних сил України.

Фото ілюстративне

Теги по теме
Минобороны
Источник материала
Поделиться сюжетом