У прифронтовій Боровій на Харківщині залишаються понад 200 дітей
У прифронтовій Боровій на Харківщині залишаються понад 200 дітей

У прифронтовій Боровій на Харківщині залишаються понад 200 дітей

У прифронтовому селищі Борова Ізюмського району на Харківщині залишаються понад 200 дітей, евакуація дітей із сіл громади, найбільш наближених до лінії зіткнення, майже завершена.

Про це сказав журналістам голова Борівської громади Олександр Тертишний, передає кореспондент Укрінформу. 

“З п’яти сіл, які розташовуються не так далеко від лінії розмежування, куди вже може діставати артилерія, і там часті прильоти, проводиться евакуація за рішенням Ради оборони Харківської області. Це - Загризове, Маліївка, Шийківка, Богуславка, Нова Кругляківка. На час прийняття рішення там була 41 дитина. Залишилося 11. Думаю, що найближчим часом родини виїдуть, поки що з батьками працюємо нормально, розуміють ситуацію. В самій Боровій зараз більше 200 дітей перебуває”, - розповів Тертишний.

За його словами, росіяни не припиняють обстріли громади, в адміністративному центрі - селищі Борова - зруйновано всі будівлі в центрі. 

“Б'ють по інфраструктурі, знищують центр”, - сказав Тертишний.

Уночі 3 липня по селищу завдали чергового удару.

“О 4:44, за моїм годинником, було чотири прильоти і хвилин через сім-вісім – був повторний пуск КАБа. Прилетіло до нас у селище п'ять КАБів, чотири з них попали в центральну частину. Удар по торговельних точках, два прильоти було у двір біля стіни нашої адміністрації і п'ятий – в житловий масив, приватні будинки”, - розповів Тертишний.

До вторгнення РФ у Борівській громаді було зареєстровано 15 333 людини, на сьогодні залишається більше 6000 жителів.

Як повідомлялося, вночі 3 липня в селищі Борова Ізюмського району росіяни обстріляли будівлю селищної ради. Зруйновано повністю кілька приватних будинків, пошкоджені близько 15. Загинув 48-річний чоловік, госпіталізовано 50-річного чоловіка. У 75-річної жінки — гостра реакція на стрес.

Теги по теме
Дети
Источник материала
Поделиться сюжетом