У продаж надійшли перші українські кавуни
У продаж надійшли перші українські кавуни

У продаж надійшли перші українські кавуни

На полицях супермаркетів та ринків з’явилися перші кавуни, вирощені на українських полях. Але ціни на улюблені літні ласощі навряд чи порадують українців, оскільки вони на 11% вищі, ніж були на початку минулого сезону. Про це повідомляє Today.ua, пише agronews.ua.

Аналітики зазначають, що поки що врожай збирають тільки фермери з південних областей та Закарпаття, тому на даний момент пропозиція дещо обмежена. Однак у 2024 році сезон кавунів в Україні розпочався значно раніше, ніж роком раніше.

Наразі відпускну ціну на кавуни встановлено в районі 20-26 гривень за один кілограм. І вартість улюблених ласощів багатьох людей у ​​середньому на 11% вища, ніж та, що була на початку сезону 2023 року.

Експерти підкреслили, що ближче в середині липня на ринки і в магазини надійде більше кавунів. І збільшення пропозиції може призвести до різкого зниження ціни на величезні ягоди.

А поки що купити український кавун можна і на ринках, і в супермаркетах. Вартість літніх ласощів у приватних продавців стартує від 40 гривень за кілограм, а в Сільпо пропонують кавун “Вогник” по 60 гривень за кілограм, тоді як в АТБ можна придбати плід за ціною 38,95 гривень за кілограм.



Перегляди: 0
Теги по теме
цены
Источник материала
Поделиться сюжетом