7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Удар росіян по Миргороду виявив велику проблему для України — Le Monde
Удар росіян по Миргороду виявив велику проблему для України — Le Monde

Удар росіян по Миргороду виявив велику проблему для України — Le Monde

Українській армії гостро не вистачає засобів протиповітряної оборони для відбиття усіх російських атак.

Удар російської ракети по військовому аеродрому в Миргороді на Полтавщині виявив гострий дефіцит систем ППО, зокрема малого радіусу дії в українській армії. Така ситуація викликає тривогу в контексті очікуваного прибуття винищувачів F-16. 

Як повідомляє французька газета Le Monde, російський безпілотник зміг безперешкодно підлетіти до місця удару в Миргороді та зафіксувати його наслідки.

"Головна проблема – відсутність в українців систем ППО малої дальності. Здатність росіян літати на своїх безпілотниках так глибоко, по суті, походить від цієї слабкості", – зазначив з цього приводу директор польського аналітичного центру Rochan Consulting Конрад Музика.

Зрештою, як відзначають французькі журналісти, український аеродром виявився незахищеним від ракет, якими росіяни завдали удару, хоча на озброєнні Сил оборони є системи Patriot, Iris-T або SAMP/T. Очевидно, пише видання, українцям їх гостро не вистачає для відбиття усіх російських атак.

Директор оборонних програм в італійському дослідницькому центрі IAI Алессандро Марроне вважає, що такі результативні удари росіян самі по собі "не змінять хід війни, але вони є тривожними сигналами, які підкреслюють, що Росія готується протидіяти розгортанню F-16".

Нагадаємо, Росія вдарила ракетою "Іскандер" по аеродрому "Миргород", де базуються українські військові літаки. За інформацією видання Forbes, внаслідок удару було знищено два літаки Су-27.

Источник материала
Поделиться сюжетом