7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Укренерго попередило про посилення відключень після 13:00
Укренерго попередило про посилення відключень після 13:00

Укренерго попередило про посилення відключень після 13:00

Починаючи з 13:00 в Україні будуть застосовувати 3 черги графіків погодинних відключень.  Такі обмеження на постачання електроенергії в будинки українців будуть діяти до  23:00, повідомили в «Укренерго».

У компанії нагадали, що головна причина застосування графіків погодинних відключень – наслідки восьми ракетних та дронових ударів по українських електростанціях, які росіяни здійснили з початку цього року. Втрати української енергосистеми перевищують 9 ГВт потужності. Ця потужність еквівалентна споживанню у пікові години влітку Нідерландів або Фінляндії.

- На дефіцит потужності в системі також впливає зростання споживання через літню спеку. Сьогодні високі температури повітря в центральних, південних та східних областях. Коли за графіком повертається світло, будь ласка, не вмикайте потужні електроприлади одночасно. За можливості, обмежте використання кондиціонерів, - наголосили в «Укренерго».

В компанії додали, що 3 липня 11:00 по 22:00 для подолання значного дефіциту в системі, зменшення обсягу обмежень споживання та підтримки резервів, Україна залучала аварійне постачання електроенергії з Польщі та Словаччини.  Експорт не відбувається і не передбачається.

  • 3 липня в  Укренерго пообіцяли, що через кілька тижнів ситуація із енергопостачанням поліпшиться. Мовляв, з ремонту вийдуть генеруючі установки і це після 20 липня пом'якшить графіки відключення світла. 
  • 27 червня у ДТЕК попередили, що періоди відключення світла в Україні найближчим часом можуть збільшитись ще більше. 
Источник материала
Поделиться сюжетом