Усе, що потрібно знати про Лілі Коллінз – зірку провокативного трилер-горору «МаХХХін»
Усе, що потрібно знати про Лілі Коллінз – зірку провокативного трилер-горору «МаХХХін»

Усе, що потрібно знати про Лілі Коллінз – зірку провокативного трилер-горору «МаХХХін»

24 червня Лілі Коллінз вразила усіх на прем’єрі трилер-горору «МаХХХін» у Лос-Анджелесі, де акторка з’явилася не у звичному романтичному образі з довгим розпущеним волоссям, а з несподіваною стрижкою боб.

«Волосся може бути відображенням твоєї особистості у багатьох різних аспектах, – каже Коллінз. – Нова зачіска – це дуже класний і безпечний спосіб змінити свій імідж, тому що волосся відросте знову. А я люблю зміни: граючи різних героїнь, змінюючи макіяж, зачіску тощо ти стаєш своєрідним хамелеоном і маєш змогу виявити інший бік своєї особистості».

У фільмі «МаХХХін», який стартує в українських кінотеатрах 4 липня, Лілі Коллінз й насправді виявляє інший бік своєї особистості.

Для акторки, що переважно відома романтичними та драматичними образами, це фактично лише друга роль у горорі за всю кар’єру (першою була робота у постапокаліпсис-горорі «Священик» 2011 року, де Лілі зіграла дочку головного героя, котру викрадають вампіри). А ще цікавіше те, що тут Коллінз – акторка у горорі – грає… акторку у горорі. Її героїню звати Моллі Беннет, вона – британська королева крику, що приїхала до Голлівуду зніматися у горорі The Puritan 2. І в цьому ж фільмі свою першу роль у «справжньому» кіно отримала Максін Мінкс (Міа Гот) – головна героїня стрічки «МаХХХін».

Події «МаХХХін», заключної частини горор-трилогії Х режисера Тая Веста, до якої також входять стрічки Х та «Перл» (обидві – 2022 року), розгортаються у середині 1980-х у Лос-Анджелесі. Максін, акторка «фільмів для дорослих», прагне стати зіркою «справжнього» кіно. Та коли до успіху в Голлівуді лишається півкроку, на дівчину розпочинає полювання загадковий маніяк-убивця на прізвисько Нічний ловець, що переслідує молодих акторок по всьому Лос-Анджелесу. Він не лише становить загрозу життю Максін, але також може викрити зловісне минуле Максін – і цим цілковито знищити її кар’єру. То на що ж вона здатна піти, аби захистити себе і свій шанс на таку бажану славу? Дізнаємося у кіно вже 4 липня. А поки – познайомимося ближче із такою різною Лілі Коллінз.

  • Знімалася з двох років

Лілі Джейн Коллінз народилася 18 березня 1989 року і, як то кажуть, зробила це «зі срібною ложкою в роті». Вона – донька британського музиканта Філа Коллінза, вокаліста та ударника гурту Genesis, та його тодішньої другої дружини, Джилл Тавелман, американки, яка свого часу була президенткою Жіночого клубу Беверлі-Гіллз.  А дідусь акторки по материнській лінії був єврейським іммігрантом з Канади, який багато років володів у Беверлі-Гіллз магазином чоловічого одягу в Беверлі-Гіллз.

Зніматися Лілі почала ще у два роки – її дебют відбувся в ситкомі ВВС Growing Pains. А далі –продовжила вже за океаном, у Лос-Анджелесі, куди у віці шести років переїхала разом із матір’ю після розлучення батьків.

2009 року Коллінз засвітилася у двох епізодах підліткового серіалу «90210: Нове покоління», а пізніше того ж року у кар’єрі акторки стався справжні прорив. Ним стала спортивна драма «Невидима сторона», де Лілі зіграла доньку героїні Сандри Булок. Сандра цю роль отримала «Оскар», а сама стрічка – номінацію на головну кінонагороду та вражаючі касові збори: понад $309 млн за бюджета у $29 млн.

  • Різнобічно талановита

Хоча Коллінз дуже рано дебютувала на знімальному майданчику, але серйозно зайнялася цією справою лише у віці близько двадцяти. Чому так? Тому що, по-перше, вона займалася освітою: зокрема, вчилася тележурналістики в Університеті Південної Каліфорнії. Також – займалася колумністикою: зокрема, ще тінейджеркою вона створила колонку NY Confidential для британського Elle Girl, а також писала для видань Seventeen, Teen Vogue та Los Angeles Times.

Окрім того, Лілі займалася моделінгом. Так, 2008 року іспанський журнал Glamour надав їй титул «Міжнародна модель року».

Тоді ж Коллінз працювала і безпосередньо за фахом як тележурналістка: зокрема, висвітлювала президентські вибори у США 2008 року як ведуча шоу Kids Pick the President каналу Nickelodeon. І того ж року виграла премію Young Hollywood Award у номінації «Найновіший кореспондент червоної доріжки».

Зараз, вже будучи кінозіркою, Лілі активно долучається до важливих громадських ініціатив. Серед іншого, вона є селебріті-послом антибулінгової організації Bystander Revolution. А від 2018 року вона також є амбасадором GO Campaign – неприбуткової організації, яка підвищує обізнаність і збирає кошти для покращення життя сиріт і вразливих дітей по всьому світу.

А також ще у травні 2022 Коллінз в своєму Instagram, що має понад 28 млн фоловерів, висловилася на підтримку України і додала посилання на надійні фонди підтримки.

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 

Допис, поширений Lily Collins (@lilyjcollins)

  • Подруга Банді, дружина Толкіна

Та повернемося до Коллінз-акторки. Після успіху «Невидимої сторони» перед талановитою дівчиною відчинилися всі голлівудські двері. 2012-го вона стала Білосніжкою у стрічці «Білосніжка: Помста гномів» (а Королеву тут, до речі, грала сама Джулія Робертс).

Коллінз отримала дуже схвальні відгуки критиків і номінацію на «Золотий глобус» за роль молодої актриси в романтичній комедії «Правила не застосовуються». А рік потому Лілі разом із Тільдою Свінтон зіграла у фантастичній драмі «Окча» південнокорейського режисера Пона Чжун Хо, майбутнього автора «Паразитів»: фільм змагався за «Золоту пальмову гілку» Канн і зірвав чотирихвилинні овації після прем’єри.

2019 року Лілі зіграла одразу дві потужні ролі реальних історичних персонажок – зовсім різних жінок, чиї долі були визначені чоловіками, котрих вони обрали. Так, у драмі Netflix «Звабливий, поганий, злий» Коллінз втілила Елізабет Клопфер, подругу сумнозвісного серійного вбивці, садиста і соціопата Теда Банді (Зак Ефрон), котра  не підозрювала, з ким зв’язалася. А у драмі того ж року «Толкін» про роки становлення автора «Володара перснів», англійського письменника Джона Роналда Руела Толкіна (Ніколас Голт) Лілі Коллінз втілила його кохану дружину Едіт.

Ну і, звісно, говорячи про кар’єру Коллінз не можна обійти увагою її роботу в серіалах. А саме – роль Фантіни в екранізації ВВС роману Віктора Гюго «Знедолені»: хоча акторка з’явилася лише у трьох епізодах, саме її роботу дуже високо оцінили критики. Ну і, звісно, заголовну роль у супергіті Netflix «Емілі в Парижі» – серіалі, котрий зробив Лілі Коллінз справжньою суперзіркою і приніс їй другу номінацію на «Золотий глобус». 

Щодо особистого життя акторки, то ще 2013 року вона заявила, що не любить обговорювати свої стосунки публічно після того, як стала свідком труднощів, спричинених медійним висвітленням розлучення її батьків. У вересні 2020 року Коллінз оголосила про заручини з сином актора Малкольма Макдавелла, американським режисером та сценаристом Чарлі Макдавеллом, а за рік пара одружилася.

Фото: пресслужба Adastra Cinema

Источник материала
Поделиться сюжетом