7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
В Україні розширили коло тих, хто може вручати повістки
В Україні розширили коло тих, хто може вручати повістки

В Україні розширили коло тих, хто може вручати повістки

Уповноважені вручати повістки поділені на умовні категорії: Що саме змінилося з 18 травня розповіла адвокатка ЮКК "Де-Юре" Лариса Кісь.

Хто може вручати повістки у громадських місцях

Отже, у громадських місцях, громадських будинках та спорудах, місцях масового скупчення людей, на пунктах пропуску (блок-постах), пунктах пропуску через державний кордон в межах адміністративної території, на яку поширюються повноваження, повістки вручають:

  • представники ТЦК та СП – межах адміністративної території, на яку поширюється повноваження відповідного ТЦК та СП за наявністю посвідчення;
  • представники структурних підрозділів районних, міських держадміністрацій (військових адміністрацій);
  • представники виконавчих органів сільських, селищних, міських, районних у містах рад.

Натомість за місцем проживання у багатоквартирних будинках повістки тепер може вручати керівник установи/організації або фізична особа – підприємець, яка надає послуги з управління багатоквартирними будинками. Або голова правління ОСББ та групи оповіщення.

А ось за місцем роботи чи навчання повістки можуть роздавати представники підприємств, установ, організацій, навчального закладу. Також на території підприємств, установ чи організацій та в місцях виконання працівниками робіт/обов’язків повістки має право видавати директор чи працівник відділу кадрів у випадку за наказом директора.

Також по усій території України повістки роздають представники підрозділів розвідувальних органів, Центрального управління або регіональних органів СБУ. Однак лише резервістам та військовозобов’язаним, які перебувають в зазначених органах на військовому обліку.

До слова, працівник Укрпошти може вручити конверт, в якому може міститься повістка. Хоч формально поштар повістку не вручає.

Источник материала
Поделиться сюжетом