Вибори президента США: чи може Камала Гарріс замінити Байдена - ЗМІ
Вибори президента США: чи може Камала Гарріс замінити Байдена - ЗМІ

Вибори президента США: чи може Камала Гарріс замінити Байдена - ЗМІ

Якщо демократи зможуть переконати Джо Байдена піти у відставку, то очевидним кандидатом на цю посаду є Камала Гарріс, яка, будучи віце-президентом, має цілком зрозумілі аргументи для того, щоб зайняти місце Байдена.

Тим більше, що за конституцією вона може зайняти цю посаду, якщо щось завадить Байдену допрацювати до кінця цього або наступного терміну, зазначає Меррілл Метьюз, науковий співробітник Інституту політичних інновацій у Далласі, штат Техас, повідомляє The Hill.

"Але демократи, схоже, знають, що вона стане політичною, економічною та зовнішньополітичною катастрофою на посаді президента — або навіть кандидата, якщо Байден піде у відставку до виборів. Її показники в опитуваннях ще гірші, ніж у Байдена", — повідомляє Метьюз.

Окрім віце-президентів, успішні кандидати в президенти зазвичай виходять із числа губернаторів і сенаторів. Але Демократична партія досить нечисленна в обох категоріях.

Метьюз також вважає, що мало хто захоче брати участь у президентських перегонах за два-три місяці до виборів. Адже кандидат майже не матиме часу на те, щоб розповісти про свої досягнення, якщо такі є.

Прагнення Байдена залишитися при владі, хоча більшості виборців зрозуміло, що він повинен піти у відставку, поставили Демократичну партію в жахливе становище. Якщо Байден добровільно піде (або його ввічливо підштовхнуть до цього), Гарріс, швидше за все, стане номінантом, що, ймовірно, призведе до ще більшого розгрому на виборах, пише автор.

Джерело: ZN.UA

Источник материала
Поделиться сюжетом