Візит Орбана як промацування ситуації, на які поступки готова Україна, - Олесь Доній про переговори з рф
Візит Орбана як промацування ситуації, на які поступки готова Україна, - Олесь Доній про переговори з рф

Візит Орбана як промацування ситуації, на які поступки готова Україна, - Олесь Доній про переговори з рф

Про це він розповів у програмі «Особистість з Сергієм Дойком».

Передусім експерт зазначає, що Угорщина – це найбільш вередливий, але все ж таки союзник України у ЄС, і ця вередливість пояснюється газовою залежністю від росії та претензіями щодо нацменшин. Хоча щодо останнього, зауважує він, насправді в Угорщини претензії до всіх своїх сусідів, бо за підсумками Другої світової війни як союзниця Німеччини вона поступилася територіями.

«Орбан – це політик, який прийшов ще в кінці 80-х фактично, увірвався разом з партією «Фідес» в угорську політику і домінує там уже кілька десятиліть. Орбан не відвідував Україну, і зараз винятковий візит. Ще раз нагадую, не лише за часів президентства Зеленського 5 років, але за часів президентства Порошенка ще 5 років він не відвідував Україну. Із чим же пов'язаний цей раптовий візит?» - міркує Олесь Доній.

На його думку, цей візит може бути пров'язаний зі зміною риторики української влади. Зокрема ідеолог згадує про нещодавнє інтерв’ю Зеленського, яке аналітики потрактували як спробу знайти можливість до замороження конфлікту, тобто йдеться про певні проміжні сценарії. Тим паче, додає він, що Зеленський заговорив і про можливість третейського суду, тобто про посередника, яким раніше була Туреччина, а тут ще й з боку росії звучать заяви про розгляд можливих кроків для переговорів.

«Можемо ми розглядати візит Орбана як промацування ситуації, на які поступки готова Україна в особі української влади, чи ці заяви – випадковість з боку президента України, чи насправді готується ґрунт для нового переговорного процесу? Але це припущення», - стверджує Олесь Доній.

Також Politeka писала про те, що Мусієнко пояснив, як атака на аеродром Миргород пов’язана з поставками F-16.

Теги по теме
Украина Венгрия
Источник материала
Поделиться сюжетом