7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Загострення на Лиманському фронті зміни: окупанти кинули сили на захоплення важливої ​​ділянки
Загострення на Лиманському фронті зміни: окупанти кинули сили на захоплення важливої ​​ділянки

Загострення на Лиманському фронті зміни: окупанти кинули сили на захоплення важливої ​​ділянки

Після ряду успішних контратак українських військ у південній частині смуги дії угруповання військ противника "Захід", на Лиманському напрямку, командування противника перенесло свої зусилля дещо північніше – на північну частину плацдарму ЗСУ на річці Чорний Жеребець.

Військовий аналітик, координатор групи "Інформаційний опір" Костянтин Машовець у себе в Telegram-каналі поділився після невдалих спроб відновити позиції у напрямку до сіл Терни та Ямполівка, противник сконцентрував свої зусилля в смузі дії своєї 20-ї загальновійськової армії.

Основні зусилля були спрямовані на Майданчик та Макіївку. В результаті вдалося увійти на східну околицю Макіївки та закріпитися в районі місцевої школи, а також взяти під контроль перехрестя доріг, що ведуть на Греківку та Невське.

Найближчим часом противник, ймовірно, спробує захопити переправу через річку Чорний Жеребець у Макіївці та атакувати позиції наших передових підрозділів у напрямку Макіївка – Невське, а також Червонопопівка – Невське, припускає Машовець.

Для цього, до підрозділів мотострілецького та танкового полків 3-ї мотострілецької дивізії та окремих підрозділів танкового полку 144-ї мотострілецької дивізії, ймовірно, будуть приєднані інші підрозділи 144-ї мотострілецької дивізії, перекинуті з півдня.

«Таким чином противник має можливість періодично створювати значну перевагу в силах та коштах на окремих ділянках, незважаючи на втрати у попередніх боях. У складі двох загальновійськових армій (20-ї та 25-ї), розгорнутих на цьому напрямку, знаходяться три повноцінні мотострілкові дивізії та три окремі бригади, одна з яких – танкова» - розповів аналітик про ситуацію.

ЗСУ утримувати в таких умовах розтягнутий фронт уздовж річки Чорний Жеребець дуже складно, особливо з огляду на явну перевагу противника в артилерії та авіаційній підтримці.

Останні новини України:

НАТО має серйозні проблеми: і це не тільки Путін і Трамп.

Нова вісь тиранії: як насправді відобразиться в Україні візит Путіна до КНДР.

Революція на міжнародному ринку зброї: як війна в Україні змінила західний світ.

Теги по теме
Украина
Источник материала
Поделиться сюжетом