Заступник генсека НАТО має найвищі шанси стати президентом Румунії – ЗМІ
Заступник генсека НАТО має найвищі шанси стати президентом Румунії – ЗМІ

Заступник генсека НАТО має найвищі шанси стати президентом Румунії – ЗМІ

Керівна коаліція у Румунії вже визначилася з датами проведення парламентських та президентських виборів.

Соцопитування у Румунії свідчать, що чинний заступник генсека НАТО румун Мірча Джоане у своїй країні має найвищу підтримку як потенційний кандидат на президентських виборах, Digi24.

Повідомляється, що за Джоане готові проголосувати 26,7% опитаних.

На другому місці чинний прем’єр Марчел Чолаку з 17,8%, на третьому – лідерка правоцентристського Союзу за порятунок Румунії Елена Ласконі з 14,3%, на четвертому – проросійська депутатка Діана Шошоаке, яка вже публічно заявила, що буде балотуватися.

Рейтинг Джоане виявився вищим, ніж у попередньому травневому опитуванні, а у розкладах на другий тур з його участю він теж лідирує за всіма варіантами, запропонованими в опитуванні: між Чолаку і Джоане останній переміг би з 63,7%, а у конкуренції з Ласконі – з 66,2% голосів.

Керівна коаліція у Румунії вже визначилася з датами проведення парламентських та президентських виборів: президентські вибори відбудуться 24 листопада і, в разі необхідності проведення другого туру, 8 грудня.

Між двома турами – 1 грудня – відбудуться парламентські вибори.

У процесі дискусій розглядався варіант поєднати голосування на парламентських і президентських виборах, але врешті зупинилися на трьох окремих датах.

Раніше повідомлялося, що президент Румунії Клаус Йоханніс зняв свою кандидатуру на посаду генерального секретаря НАТО.



Теги по теме
опрос
Источник материала
loader
loader