Збройні сили Канади вперше очолить жінка
Збройні сили Канади вперше очолить жінка

Збройні сили Канади вперше очолить жінка

Новим начальником Штабу оборони Канади вперше з часів заснування цієї посади буде призначено жінку.

Як повідомляє Укрінформ, про це оголосили в офісі премʼєр-міністра Канади Джастіна Трюдо.

“Премʼєр-міністр Джастін Трюдо сьогодні оголосив про майбутнє призначення генерал-лейтенанта Джені Карігнан начальником Штабу оборони Канади... Лейтенант-генерал Карігнан стане першою жінкою в історії Канади, яка очолить Збройні сили”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі Карігнан обіймає посаду начальника департаменту професійного поводження й культури Міністерства оборони Канади й приступить до виконання своїх нових обовʼязків 18 липня.

“Її військова карʼєра на службі Канади й канадців триває більше 35 років, протягом яких вона командувала двома бойовими інженерними полками та другою канадською дивізією, очолюючи більше 10 тис. військовослужбовців та керуючи реагуванням на кризові ситуації під час паводків у Квебеці”, - зауважили у Трюдо.

Окрім цього, Карігнан служила у Сирії, Іраку, Афганістані та Боснії й Герцеговині.

“У своїй новій ролі начальника Штабу оборони Канади лейтенант-генерал Карігнан здійснюватиме нагляд за чинними операціями Збройних сил Канади як всередині країни, так і за кордоном, одночасно продовжуючи зусилля зі створення більш поважного й інклюзивного середовища для членів Збройних сил”, - підсумували у відомстві.

Як повідомлялося, Канада з 2015 року допомогла підготувати понад 40 тисяч українських солдатів на полігонах у західній частині України. Безпосередньо перед повномасштабним вторгненням РФ в Україну в лютому 2022 року Канада вивела свій навчальний контингент. Інструктори переїхали до Британії та Польщі, щоб відновити роботу з українськими військовими підрозділами.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны