8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Бої за Часів Яр: експерт спрогнозував, де далі атакуватимуть окупанти
Бої за Часів Яр: експерт спрогнозував, де далі атакуватимуть окупанти

Бої за Часів Яр: експерт спрогнозував, де далі атакуватимуть окупанти

На Краматорському напрямку противник активізував свої сили у східній частині міста Часів Яр. Це дозволило їм посилити свої позиції та встановити контроль над мікрорайоном «Канал», що знаходиться на схід від каналу «Сіверський Донець – Донбас».

Військовий аналітик, координатор групи "Інформаційний опір" Костянтин Машовець у себе в Telegram-каналі розповів детальніше, зараз противник займає позиції включаючи район моста через канал, і його передові підрозділи закріплюються в лісових масивах на північ і на південь.

«Ці дії є підготовчим етапом перед штурмом міста Часів Яр. Питання полягає в тому, чи буде командування противника витрачати час і ресурси на дії, що забезпечують, такі як витіснення українських військ за канал південніше міста, з кордону Клещеївка – Андріївка, щоб забезпечити свободу маневру своїй ударній групі з півдня» - зауважив аналітик.

Також стоїть питання про можливу спробу прорватися за напрямком Богданівка – Калинівка, щоб почати аналогічні дії з півночі.

Аналітик припустив, що найбільш ймовірний напрямок штурму міста передбачає спробу противника прорватися між дорогою Костянтинівка – Бахмут та мікрорайоном «Новий», використовуючи штурмову піхоту через лісовий масив на південь від мікрорайону. Допоміжний напрямок може йти вздовж північної дороги у бік мікрорайону «Жовтневий».

«Почавши наступ від Бахмута до Часового Яру, противник розраховував швидко досягти каналу «Сіверський Донець – Донбас» на широкому фронті, щоб сформувати північний фас Торецького виступу ЗСУ. Однак це завдання поки не виконане», - розповів Машовець.

Противник, можливо, хотів би обійти Часов Яр на південь, але це не вдалося. Після тривалих боїв в Іванівському та кількох невдалих спроб ліквідувати український плацдарм перед каналом за кордоном Клещеївка – Андріївка, він змушений штурмувати Часов Яр напряму, оскільки обійти його фланговими маневрами не вийшло.

Останні новини України:

НАТО має серйозні проблеми: і це не тільки Путін і Трамп.

Нова вісь тиранії: як насправді відобразиться в Україні візит Путіна до КНДР.

Революція на міжнародному ринку зброї: як війна в Україні змінила західний світ.

Теги по теме
Украина
Источник материала
Поделиться сюжетом