Daimler Truck, Cummins та Paccar збудують потужну гігафабрику
Daimler Truck, Cummins та Paccar збудують потужну гігафабрику

Daimler Truck, Cummins та Paccar збудують потужну гігафабрику

Провідні виробники комерційних автомобілів у США – Daimler Truck та Paccar разом із Accelerra, підрозділом Сummins, що займається екологічно чистими технологіями, створили спільне підприємство. Завданням нового СП – Amplify Cell Technologies є організація виробництва літій-залізо-фосфатних акумуляторних батарей. На території 200 гектарів у районі Marshal County, штат Міссісіпі буде збудовано відповідне підприємство.

Днями в урочистій обстановці вже було закладено перший камінь у його фундамент. Фабрика площею 185 тис. кв. має запрацювати у 2027 році та дозволить створити 2000 нових робочих місць. Її річна потужність становитиме 21 гігіват-годин.

Кожна з компаній-засновників СП внесла від 2 до 3 млрд. доларів і отримає рівну частку участі – по 30%. Інші 10% будуть за технологічним партнером – EVE Energy, який має великий досвід у виробництві літій-залізо-фосфатних батарей. Нова гігафабрика прискорить просування екологічно чистих транспортних комерційних автомобілів на північноамериканському ринку.

Источник материала
Поделиться сюжетом