8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Дрони атакували нафтозавод, виникла пожежа: спливли нові деталі вибухів у Ростові. Відео
Дрони атакували нафтозавод, виникла пожежа: спливли нові деталі вибухів у Ростові. Відео

Дрони атакували нафтозавод, виникла пожежа: спливли нові деталі вибухів у Ростові. Відео

У російському Ростові-на-Дону після нічної атаки БПЛА 5 липня спалахнув термінал на території заводу нафтопродуктів. Хоча місцева влада стверджувала лише про "ландшафтні" пожежі та "збиття" над регіоном десяти безпілотників.

Росіяни опублікували у мережі відео прильоту та "бавовни" після нього. Вони кажуть, що в місті горить саме "нафтовик".

За словами очевидців, у Ростові-на-Дону, як і в Приморсько-Ахтарську, у ніч на п'ятницю чули проліт дронів та гучні вибухи. Зазначається, що частина з них, можливо, і була роботою ППО.

Одні російські пабліки пишуть, нібито нафтовий термінал спалахнув після того, як над ним "було збито безпілотник".

"Це нафтовик горить, ППО збила, швидкі та пожежні під'їжджають", – коментували очевидці.

Але інші заявили, що йдеться про приліт – під ураження потрапив ВАТ "НЗНП філія Ростовський" на Лівому березі Дону між Ростовом і Батайськом. Вони ж після вибуху поширили відео потужної пожежі на території об'єкта – вогонь було видно здалеку.

Водночас губернатор Ростовської області Василь Голубєв заявив, що "силами ППО було збито 10 БПЛА" над регіоном. Оперативні чергові служби йому доповіли, що внаслідок повітряної атаки та нібито лише падіння уламків дрона "зафіксовано ландшафтні пожежі" на лівому березі Дону та в Азовському районі. Про нафтовий термінал вони не згадали. Також заявили, що постраждалих немає, хоча інформація ще уточнюється.

Нагадаємо, що вночі 5 липня неспокійно було і в Приморсько-Ахтарську Краснодарського краю РФ, звідки російські військові часто запускають "Шахеди" по Україні. За словами росіян, місто нібито атакували безпілотники, через падіння уламків яких пошкоджено "цивільні об'єкти".

Як повідомляв OBOZ.UA, 4 липня в результаті операції ГУР МО України було уражено Тамбовський пороховий завод у місті Котовськ (РФ). Наслідки влучання, ступінь ураження та інформацію про втрати ворога уточнюють.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом