8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Фонд держмайна знову спробує продати Білгород-Дністровський порт
Фонд держмайна знову спробує продати Білгород-Дністровський порт

Фонд держмайна знову спробує продати Білгород-Дністровський порт

Фонд державного майна України цього місяця планує оголосити чергові торги з продажу Білгород-Дністровського морського торговельного порту.

Про це повідомив у Телеграмі голова ФДМУ Віталій Коваль, передає Укрінформ.

«Наша мета - підготувати порт до успішної приватизації, яку плануємо оголосити вже цього місяця. Адже це - ключ до його модернізації, створення нових робочих місць та економічного розвитку всього регіону», - зазначив Коваль під час візиту на підприємство з нагоди професійного свята працівників морського та річкового транспорту.

Очільник ФДМУпідкреслив, що станом на сьогодні підприємству вдалося зберегти персонал і техніку та основні потужності у робочому стані.

Коваль нагадав, що потужності Білгород-Дністровського порту спроможні обробляти сотні тисяч тонн різноманітної продукції щорічно. Підприємство спеціалізується на перевантаженні широкого спектра матеріалів, включаючи лісові вантажі, мінеральні добрива, залізорудні окатки, металопродукцію та зернові культури. Крім того, потужності порту дозволяють ефективно працювати з пиломатеріалами, різною деревною продукцією, шротом та олією.

«Ця різноманітність відкриває широкі можливості для потенційного інвестора. З правильним управлінням та інвестиціями порт може значно збільшити обсяги перевалки та розширити спектр послуг, ставши бюджетоутворюючим підприємством для міста та всієї області», - додав він.

Як повідомлялося, перший аукціон з продажу єдиного майнового комплексу ДП «Білгород-Дністровський морський торговельний порт», запланований на 3 березня 2023 року, не відбувся через відсутність заявок. Під час повторного аукціону ціна активу зросла до 220 млн грн із початкових 93,7 млн грн, однак переможець не сплатив кошти за придбаний об’єкт.

На 21 березня 2024 року ФДМУ оголосив черговий аукціон з продажу порту зі стартовою ціною об'єкту 183,9 млн грн. Торги були скасовані через відсутність заявок від учасників.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны