8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Фонд гарантування завершив виплати вкладникам банку «Аркада»
Фонд гарантування завершив виплати вкладникам банку «Аркада»

Фонд гарантування завершив виплати вкладникам банку «Аркада»

У банку «Аркада» припинено виплати гарантованого відшкодування вкладникам та завершено ліквідаційну процедуру.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Фонду гарантування.

"4 липня 2024 року рішенням виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб №731 затверджено ліквідаційний баланс та звіт про виконання ліквідаційної процедури акціонерного товариства "Акціонерний комерційний банк "Аркада", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відповідно до приписів частини третьої статті 28 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» Фонд припиняє виплату гарантованих сум відшкодування коштів за вкладами у день затвердження ліквідаційного балансу банку. Згідно з частиною третьою статті 53 закону з моменту затвердження ліквідаційного балансу ліквідаційна процедура банку вважається завершеною.

"У зв’язку з цим Фонд повідомляє про припинення 4 липня 2024 року виплат гарантованого відшкодування вкладникам АТ АКБ «Аркада» та завершення ліквідаційної процедури банку", - наголосили у ФГВФО.

У межах виплат гарантованого відшкодування вкладниками АТ АКБ «Аркада» отримано понад 227,6 млн грн.

У Фонді поінформували, що відповідно до статті 52 закону вимоги кредиторів до банку, що були незадоволені в результаті ліквідаційної процедури та продажу майна (активів) банку на дату складення ліквідаційного балансу, вважаються погашеними.

Зазначається також, що Фонд закрив накопичувальний рахунок АТ АКБ «Аркада». З огляду на це реквізити накопичувального рахунку банку не дійсні і платежі на них не приймаються.

Як повідомлялося, банк «Аркада» було віднесено до категорії неплатоспроможних на підставі рішення Національного банку України від 25 серпня 2020 року.

Теги по теме
Деньги
Источник материала
Поделиться сюжетом