7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Як відхід ЗСУ із мікрорайону Канал вплине на оборону Часового Яру: військовий дав пояснення. Карта
Як відхід ЗСУ із мікрорайону Канал вплине на оборону Часового Яру: військовий дав пояснення. Карта

Як відхід ЗСУ із мікрорайону Канал вплине на оборону Часового Яру: військовий дав пояснення. Карта

Відхід підрозділів Сил оборони України з мікрорайону Канал у Часовому Яру Донецької області не вплине на оборону міста. Цей район населеного пункту росіяни повністю знищили своїми обстрілами.

Українські військові продовжуватимуть обороняти Часів Яр, а ворог нині вочевидь перегруповується, оскільки кількість обстрілів дещо зменшилася. Про це сказав представник пресслужби 24-ої ОМБр ім. Короля Данила Іван Петричак в ефірі "Радіо Свобода" в четвер, 4 липня.

"Цей канал "Сіверський Донець – Донбас" фактично зараз є умовною лінію зіткнення, де по один бік стоїмо ми, по інший – ворог. Район знищений повністю і для збереження життя особового складу звідти відійшли наші війська", – повідомив Петричак.

Військовий наголосив, що з відходом українських військ з мікрорайону Канал нічого кардинально не змінилося. Він запевнив, що плани утримувати Часів Яр не зміняться.

За його словами, у районі Каналу, починаючи від ранку 4 липня, стало "відчутно тихіше". Це може свідчити про те, що російські окупаційні війська почали перегруповуватися.

"Це ми говоримо про те, що кількість ворожих артобстрілів зменшилася. І це може означати, що, скоріше за все, ворог перегруповується. Але ця лінія оборони Сіверський Донець – Донбас по каналу стоїть. Фактично оборона міста продовжується", – додав Петричак.

На Facebook-сторінці 24-а ОМБр показали фото мікрорайону Канал біля каналу Сіверський Донець. Цю територію російські війська перетворили на груду попелу. Там наголосили, що українські воїни продовжують оборону міста від значно переважаючих сил противника у надважких умовах.

Вранці 4 липня речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин підтвердив, що підрозділи Сил оборони України вийшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру. Утримання позицій стало недоцільним через значні руйнування, існувала велика загроза життю українських військовослужбовців.

Як повідомляв OBOZ.UA, війська Росії намагаються розширити своє просування у Донецькій області у напрямку Краматорська та Слов'янська. Бої ведуться в районах Часового Яру, Кліщіївки та Калинівки, які ворог намагається взяти під свій контроль.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом