8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Яка витрата палива у генератора: електрика буде під час довгих відключень
Яка витрата палива у генератора: електрика буде під час довгих відключень

Яка витрата палива у генератора: електрика буде під час довгих відключень

Скільки жере бензину генератор на годину - проста відповідь на актуальне запитання.
Яка витрата у генератора / Колаж: Главред, Фото: Pixabay/is463940, Pixabay/geralt

Генератор на сьогодні є воістину незамінною річчю, адже він здатний довго і якісно забезпечувати електроенергією під час практично будь-яких відключень. На сьогодні генератори різних типів і потужностей можна зустріти практично в будь-якій точці - від приватних володінь до промислових об'єктів.

Залежно від того, яка потужність необхідна на виході, залежить вибір генератора для того чи іншого об'єкта. Водночас важливу роль під час вибору моделі відіграють показники економічності, що позначається на витраті палива під час інтенсивної роботи генератора.

Середня витрата палива у генератора

Під час визначення витрати палива пропорція досить проста, адже що потужніший генератор, то більше йому необхідно палива для роботи. При цьому на витрату безпосередньо впливають умови експлуатації:

Відключення світла

З березня Росія почала завдавати прицільних ударів по обʼєктах критичної інфраструктури України, зокрема фактично зруйнувавши виробничі потужності Трипільської ТЕС.

Неодноразових атак зазнавала і Зміївська ТЕС, яка перекриває потреби світла Харківщини та інших областей.

Саме посилення ударів РФ по енергообʼєктах змусили США передумати щодо ATACMS і того ж місяця передати Україні балістику до 300 км.

Наразі, через брак снарядів до ППО, Росія вдалося знеструмити ще низку обʼєктів, через що в "Укренерго" були вимушені запровадити аварійні відключення.

Яка витрата палива у генератора 2.5 квт

Якщо ви користуєтеся генератором середньої потужності, який виробляє близько 2,5 кВт, то слід розраховувати на те, що за годину роботи він може "спожити" близько 2,5 літрів палива. Якщо ваш генератор потужніший і виробляє близько 5 кВт, то і витрата палива зростає приблизно до 5 літрів палива за одну годину роботи пристрою.

Як розрахувати витрату палива в генераторі

Підрахунок витрати палива для генератора зробити досить легко і для цього необхідно точно знати його потужність.

Формула розрахунку:

Дивіться відео - світло для 300-тисячного міста від мега-генератора:

Скільки генератор може працювати без перерви

Усе залежить від потужності та умов експлуатації генератора, проте вони передбачають максимально тривале забезпечення електроенергією споживачів. Проте в середньому сучасні бензинові генератори розраховані на те, щоб їхній термін безперервної роботи генераторів становить 7-8 годин.

/ Инфографика: Главред

Більше новин:

Источник материала
Поделиться сюжетом