8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Інтерактивна виставка «Україна в мініатюрі» мандрує Європою
Інтерактивна виставка «Україна в мініатюрі» мандрує Європою

Інтерактивна виставка «Україна в мініатюрі» мандрує Європою

Європейці мають нагоду оглянути 3D-макети 29 обʼєктів культурної спадщини України, та дізнатися про них більше з допомогою VR-турів.

Розпочався європейський тур інтерактивної виставки «Україна в мініатюрі», у межах якої експонуються макети 29 обʼєктів культурної спадщини України з різних регіонів, видрукувані на 3D-принтері. Першими її оглядають у Фінляндії, повідомила команда Skeiron, яка працювала над створенням макетів.

Для виставки Skeiron опрацьовувала дані 29 обʼєктів культурної спадщини з різних регіонів України. У їх числі і пам'ятки всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, такі як Софійський собор у Києві та Собор Святого Юра у Львові, так і інші обʼєкти, що демонструють культурну різноманітність України, як Київська кенаса, Ужгородська синагога, модерністський Івано-Франківський драмтеатр, Олександрівська церква в стилі мармароської готики та інші.

«Ми надрукували цифрові копії цих обʼєктів на 3D-принтері і за допомогою штучного інтелекту підготувала аудіозаписи на 8 мовах. Також на виставці будуть VR-тури та імерсивні відео, щоб відвідувачі максимально занурилися в атмосферу української культурної спадщини», повідомили у Skeiron.

26 червня виставка відкрилася у Фінляндії, далі поїде до Латвії, Угорщини, Німеччини, а потім буде експонуватися в Україні. Вона дає можливість громадянам інших країн дізнатися про багату історію та культуру України, масштабами руйнувань, спричинених російською агресією, а також про те, як вони можуть підтримати відновлення України та збереження нашої культурної спадщини.

Проєкт «Україна в мініатюрі» створений у межах Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агенцією США з міжнародного розвитку (USAID) та реалізується міжнародною організацією Pact в Україні.

  • Читайте також: У Британському воєнному музеї представили імерсивний фільм про вплив війни на молодих українців

Фото: інтерактивна виставка «Україна в мініатюрі» / Skeiron на фейсбуці

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Источник материала
Поделиться сюжетом