8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Хто отримає відстрочку від мобілізації через батьків з інвалідністю
Хто отримає відстрочку від мобілізації через батьків з інвалідністю

Хто отримає відстрочку від мобілізації через батьків з інвалідністю

Питання відстрочення від мобілізації вже кілька років є особливо актуальним для деяких українців.

Зокрема, на значну увагу заслуговує тема відстрочки для осіб, які доглядають осіб з інвалідністю. Насамперед варто зазначити, що новий закон суттєво обмежив коло осіб, які можуть претендувати на відстрочку від мобілізації для догляду за людиною з інвалідністю.

Пенсіонер в інвалідному візку

Тепер ця можливість доступна лише у випадках, коли військовозобов'язаний є єдиною особою, яка може здійснювати такий догляд.

Відповідно до роз'яснень адвоката Станіслава Ліфлянчика, відстрочення може бути надано лише за умови відсутності інших невійськовообов'язаних осіб, які за законом мають доглядати батьків з інвалідністю. Це означає, що, перш ніж претендувати на відстрочку, необхідно довести, що немає альтернативних варіантів догляду за інвалідом.

Важливо також звернути увагу, що законодавство тепер чітко визначає ступінь інвалідності, що дає право на отримання відстрочки. Відстрочка може бути надана лише у випадку, якщо хтось із батьків військовозобов'язаного або з батьків його дружини має інвалідність І чи ІІ групи.

Це суттєве обмеження, оскільки раніше враховувалася також інвалідність ІІІ групи.

Людина з інвалідністю

Недостатньо просто мати родича з відповідною групою інвалідності – потрібно продемонструвати, що ви незамінні у процесі догляду.

Знай.ua писав, скандал з Остапчуком у ТЦК: Байда розповів про привілеї телезірки

Источник материала
Поделиться сюжетом