8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Художника в Танзанії ув’язнили за відео, де він спалює портрет президентки
Художника в Танзанії ув’язнили за відео, де він спалює портрет президентки

Художника в Танзанії ув’язнили за відео, де він спалює портрет президентки

Шадрак Чаула був заарештований за те, що записав вірусне відео у TikTok, на якому він спалює фотографію президентки Хассан.

Художника з Танзанії Шадрака Чаулу засудили до двох років ув’язнення або штрафу в розмірі 2 тис. доларів за те, що він спалив фото президента Самії Сулуху Хассана у TikTok. Про це ВВС.

Чаулу був заарештований після публікації вірусного відео, на якому він спалює фотографію президентки Хассан та словесно її ображає. Начальник місцевої поліції Бенджамін Кузага заявив, що художника звинувачують у спаленні портрета президента й поширенні образливого контенту в Інтернеті. Він підкреслив, що така поведінка є нетиповою для танзанійців, які поважають своїх національних лідерів.

Втім, його арешт викликав юридичні суперечки. Деякі адвокати стверджують, що спалення картини не порушує жодного закону. У соціальних мережах почалася кампанія зі збору коштів для сплати штрафу Чаули, щоб він міг вийти з в’язниці.

Суддя Шамла Шехагіло визнав Чаулу винним у поширенні відео в TikTok, звинувативши його у порушенні кіберзаконодавства країни. 24-річний художник зізнався у скоєнні злочину та не зміг захистити свої дії в суді. Прокурор закликав суд призначити суворе покарання, щоб утримати інших від неповаги до президентки.

Раніше повідомлялося, що у Танзанії є озеро Натрон, яке миттєво перетворює тварин, що доторкнулися до нього, на камінь.



Источник материала
Поделиться сюжетом