8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Кінець сонячним батареям: нові пристрої-квіти забезпечать безкоштовною енергією на весь рік
Кінець сонячним батареям: нові пристрої-квіти забезпечать безкоштовною енергією на весь рік

Кінець сонячним батареям: нові пристрої-квіти забезпечать безкоштовною енергією на весь рік

"Букет" із п'яти турбін-тюльпанів здатний виробляти на 228% більше енергії, ніж якби всі п'ять турбін працювали окремо.

Компанія Flower Turbine (Нідерланди) розробила новий пристрій, який генерує вітрову енергію в будь-який час доби і за будь-якої погоди. Детальніше про новинку розповіло видання Ecoticias.

Пристрій у вигляді бутонів тюльпанів здатний забезпечувати будинки безкоштовною електроенергією 365 днів на рік. Він являє собою маломасштабну систему виробництва вітрової енергії. Передбачається, що ці вітрові турбіни зможуть скласти конкуренцію сонячним батареям, оскільки вони не залежать від погоди і від часу доби.

Турбіни оснащені вертикальною віссю, що дає їм можливість вловлювати енергію вітру на менших висотах і швидкостях, ніж це роблять звичайні турбіни. Вони також мають низький рівень шуму, безпечні для птахів. Конструкція Flower Turbine у формі тюльпана була обрана не випадково. Це не тільки елемент дизайну, — особлива форма лопатей допомагає пристрою ефективно працювати, не упускаючи навіть легкого подиху вітру. Турбіна виробляє електроенергію в невеликих масштабах, проте цього може вистачити для жителів багатоповерхівок.

Вітрові турбіни мають так званий "ефект букета", тому що їх можна встановлювати групами, щоб забезпечити більшу вихідну потужність. Так, "букет" з п'яти "квітів" здатний виробляти на 228% більше енергії, ніж якби всі п'ять турбін працювали окремо.

Найменша турбіна, яку виробляє компанія, призначена для автономного використання і може заряджати батареї для живлення невеликих пристроїв. Flower Turbines пропонує клієнтам купувати турбіни комплектами по три або п'ять штук для установки в енергосистемі, залежно від вітрових умов. Більші вітряки можуть забезпечувати електроенергією квартиру, будинок, невелике підприємство, а надлишки "зеленої" енергії можна продати комунальній компанії.

Наразі "квіткові турбіни" встановлені в Нідерландах і Німеччині, проте виробник готовий вивести свій бізнес на міжнародний рівень. Стратегія передбачає поширення продукції серед споживачів у Північній Америці, Південній Америці, Австралії та Новій Зеландії.

Раніше ми писали про те, чи вигідно ставити сонячні батареї в Україні. Сонячні панелі можуть повністю забезпечити будинок електрикою, проте не всі можуть на них заробляти, продаючи надлишки.

Також повідомляли про найкращі сонячні акумулятори, їхні характеристики та ціни. Усі батареї, що потрапили до рейтингу, тестували з 2016 по 2022 рр. у лабораторії компанії ITP Renewables. Хороші результати показали акумулятори від Tesla, SolaX Triple Power, LG, Pylontech, BYD і Sonnenschein.

Источник материала
Поделиться сюжетом