8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Креативна олімпіада у США: як українські школярі прославляють Україну на весь світ
Креативна олімпіада у США: як українські школярі прославляють Україну на весь світ

Креативна олімпіада у США: як українські школярі прославляють Україну на весь світ

22–25 травня українські школярі представили Україну на Міжнародній креативній олімпіаді Destination Imagination 2024 у США. Це був 25-й Всесвітній фінал олімпіади з лідерства, що проходила в місті Канзас-Сіті.

У фіналі взяли участь 652 команди з 14 країн. Шанс представляти Україну випав команді Міжнародного ліцею STUDY Academy High School — "ТріО". Раніше команда здобула перше місце на 6-й Всеукраїнській олімпіаді Destination Imagination, яка є частиною Міжнародної освітньої програми Destination Imagination.

Щоб дізнатися більше про Міжнародний ліцей STUDY Academy High School, переходьте за посиланням.

Під час змагання учні долали різноманітні виклики, брали участь у майстер-класах, спілкувалися з учасниками з інших країн та розповідали про Україну. Окрім того, делегація з України зустрілася з пані Мішель Так-Пондер, генеральною директоркою Destination Imagination, Inc., і з колективом програми креативності.

Destination Imagination — це найбільша у світі освітня програма з креативності, яка започаткована у США і спрямована на підготовку учнів до професійних викликів XXI століття. Програма сприяє поглибленню знань з природничих наук, техніки, інженерії, математики, мистецтва та суспільних наук, а також розвиває й зміцнює навички творчого і критичного мислення, комунікації та командної співпраці.

Дар’я Шаповалова, учасниця олімпіади та учениця 11 класу Міжнародного ліцею STUDY Academy High School, поділилася своїми враженнями:

"Спочатку ми не вірили, що зможемо поїхати до Америки, тому вирішили взяти участь у Всеукраїнській олімпіаді просто заради цікавості. Проте буквально за тиждень до фіналу міжнародного конкурсу в США наш ліцей взяв участь у Благодійному Віденському балу, де отримав 160 000 грн на аукціоні за лот вивчення англійської мови. Усі кошти ліцей передав нам на організацію поїздки до США.

На олімпіаді завдання були різними: потрібно було імпровізувати, знаходити швидкі та креативні рішення. Це було достатньо складно, адже за 2 хвилини ми мали зрозуміти завдання, придумати ідею, презентувати її — і все це англійською мовою.

До речі, попри змагання й конкуренцію, всі були дуже привітними до нашої команди з України. Ми дуже раді, що змогли відвідати такий глобальний конкурс, адже ми отримали багато цінного досвіду і не плануємо зупинятися на досягнутому!"

Участь в міжнародних освітніх заходах сприяє розвитку як жорстких, так і гнучких навичок у школярів та допомагає розкривати їхній потенціал на максимум. Саме тому надзвичайно важливо підтримувати талановитих учнів, які представлятимуть Україну на світовій арені та здійснюватимуть освітню дипломатію за кордоном.

Источник материала
Поделиться сюжетом