7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Міноборони Литви закупить дрони на €36 мільйонів
Міноборони Литви закупить дрони на €36 мільйонів

Міноборони Литви закупить дрони на €36 мільйонів

Агентство оборонних ресурсів при Міністерстві оборони Литви підписало договори з виробниками на закупівлю різних безпілотних систем на загальну суму близько 36 млн євро.

Про це повідомляється на сайті Міноборони Литви, передає Укрінформ. 

Як зазначається, відомство придбає розвідувальні безпілотники малого класу у латвійської компанії Edge Autonomy та естонського виробника Threod Systems, а дрони мікрокласу (квадрокоптери) закупить у литовської компанії Deftools.

Очікується, що більша частина БПЛА буде поставлена цієї осені, решта - на початку 2025 року.

Закупівлі здійснюються у терміновому порядку, щоб якнайшвидше посилити потенціал безпілотних літальних апаратів та інтегрувати їх у Збройні сили Литви.

«Придбання та інтеграція БПЛА є одним із найважливіших пріоритетів для того, щоб мати сучасні збройні сили, тому розвиток цього потенціалу, який триває вже понад 15 років, набирає обертів», - йдеться у заяві Міноборони Литви.

У відомстві додали, що загалом до 2030 року на закупівлю всіх типів безпілотних систем планується виділити близько 200 млн євро. Щороку планується виділяти в середньому по 30 млн євро.

Як повідомляв Укрінформ, волонтерська організація Blue/Yellow разом з литовською експрезиденткою Далею Грібаускайте розпочали благодійну кампанію "Привіт з Литви" зі збору коштів на закупівлю литовських безпілотників для України.

Фото: DELFI / KAROLINA PANSEVIČї

Теги по теме
Литва Производство
Источник материала
Поделиться сюжетом