8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Море – не туалет. Популярний курорт Іспанії штрафуватиме туристів за сечовипускання
Море – не туалет. Популярний курорт Іспанії штрафуватиме туристів за сечовипускання

Море – не туалет. Популярний курорт Іспанії штрафуватиме туристів за сечовипускання

Щороку кількість туристів, які хочуть відпочити на мальовничих узбережжях Іспанії, зростає. Унаслідок цього один із найпопулярніших курортів країни Коста-дель-Соль запроваджує нове правило для відпочивальників: оплата штрафу у розмірі 750 євро за сечовипускання у море.

Таку норму поведінки на пляжах держави вперше започаткували у невеликому містечку Віго два роки тому, пише Euronews. Пеню за задовільнення фізіологічних потреб у море доведеться сплатити на 25 туристичних узбережжях. Допоки намає офіційних пояснень, як працівники пляжу виявлятимуть порушників.

Органи управління Коста-дель-Соль зазначили, що штрафи будуть введені також за сечовипускання на суші, у невідведених для цього місцях.

Місцеві депутати аргументують нововведення тим, що постійне задовільнення фізіологічних потреб туристів у море шкодить його екосистемі. Вони заявили, що незважаючи на те, що сеча складається із води на 95 відсотків, вона містить достатню кількість азоту, бактерій та залишків лікарських засобів, щоб сприяти знищенню підводного біорізноманіття.

Проте вчені з Американського хімічного товариства спростували висунуті припущення: "Наша місія полягає в тому, аби ви знали, що плавати в океані цілком безпечно, оскільки кількість азотистої речовини в нашій сечі незначна, порівняно з його об’ємом".

Додатково влада Коста-дель-Соль заявила про декілька нових заборон, що будуть запроваджені для відпочивальників, серед яких: недозвіл грати з гумовими м’ячами у воді, резервувати завчасно місце із парасолькою та відпочивати із тваринами на пляжах загального користування.

Раніше OBOZ.UA розповів про апокаліптичний пляжний цвинтар у пустелі Намібії, який називають "Брамою пекла".

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом