8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Можуть стріляти під час тренувань: Плетенчук сказав, що роблять ворожі судна в Чорному морі
Можуть стріляти під час тренувань: Плетенчук сказав, що роблять ворожі судна в Чорному морі

Можуть стріляти під час тренувань: Плетенчук сказав, що роблять ворожі судна в Чорному морі

Про це 24 Каналу розповів речник Військово-морських сил Дмитро Плетенчук, зауваживши, що окупанти могли б перекинути через внутрішні води малі ракетні кораблі або ж судна більшого класу до Азово-Чорноморського регіону.

Скільки російських кораблів в Криму

Як наголосив Плетенчук, окупанти не можуть дати ради тим кораблям, які вже перебувають в Азово-Чорноморському регіоні. Військово-морська база в Новоросійську не розрахована на ще більшу кількість кораблів.

В Криму залишаються одиниці кораблів. Здебільшого це допоміжний флот та ті одиниці, які перебувають на ремонті. Там цікава ситуація вийшла з ракетним катером, який збиралися списувати. А після знищення аналогічного катеру "Івановець" вони вирішили той катер відновити,
– розповів Плетенчук.

З ремонтом кораблів ситуація також досить цікава. Саме в Криму окупанти мають основну виробничу базу в Азово-Чорноморському регіоні. Але безпечних локацій для ремонту на півострові немає.

Вже була цікава ситуація, коли окупанти закінчували ремонт великих десантних кораблів. Зараз там перебуває 5 таких суден. Коли вони мали виходити на ходові випробування, туди знову прилетіло. Ці судна повернулись на ремонт.

Крим зараз не є тією локацією, де можна зберігати кораблі. З ремонтом те саме. Найімовірніше, там "ремонтуватимуться" кораблі вже до кінця війни,
– зауважив Плетенчук.

Окупанти, звісно, розповідають, що активно проводять навчання. До прикладу, сьогодні вранці два сторожові кораблі, які належать ФСБ, здійснювали тренування особового складу з протидиверсійної оборони. Це не назвеш навчаннями, яке окупанти проводили раніше.

Вони там можуть стріляти з штатного озброєння під час тренувань. Можуть кидати гранати в воду. Це звичайне тренування особового складу. Навчанням це не назвеш вже. Бо навчання – це маневрування в морі. Відповідні вправи за допомогою кораблів. А кораблів там вже немає,
– пояснив Плетенчук.

Зараз в Криму немає кораблів, які можуть загрожувати материковій частині України. В Азовському морі перебувають три одиниці. Це – ракетний катер та два мінні тральники, які можуть виконувати найпростіші завдання або перехід між базами.

Теги по теме
Новости Украины Крым Черное море
Источник материала
Поделиться сюжетом