8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
На телеканалі «Дім» відбудеться прем’єра програми «КіноХаб» з Олексою Гладушевським
На телеканалі «Дім» відбудеться прем’єра програми «КіноХаб» з Олексою Гладушевським

На телеканалі «Дім» відбудеться прем’єра програми «КіноХаб» з Олексою Гладушевським

Кожен випуск «КіноХабу» буде присвячено окремій темі з історії та сучасності кінематографу, яку ведучий обговорюватиме з гостем студії

У суботу, 6 липня, о 17:30 на телеканалі «Дім» відбудеться прем’єра проєкту для поціновувачів кіно «КіноХаб». Ведучим нового проєкту став сценарист, теле та кінопродюсер, театральний режисер Олекса Гладушевський, який під час війни започаткував фестиваль глядацького кіно «Миколайчук Open» та премію «Чорний лотос», йдеться на сайті телеканалу. 

«Українське кіно та театр – це наша ідентичність, за яку ми боремось. Але як можна боротися за щось, з чим ти не дуже добре знайомий? Наша програма якраз і познайомить глядачів з найкрутішими класичними та сучасними українським кінострічками та виставами, акторами, режисерами та обов’язково розповість про найцікавіші події світового кінематографа!», - говорить Олекса Гладушевський.

Українське кіно переживає складний, але дуже цікавий період.

Попри війну українські фільми б’ють рекорди прокату в Україні та отримують відзнаки міжнародних фестивалів. Українські прем’єри відбуваються в Каннах, Венеції, Берліні. Наші стрічки виграють пітчинги та створюють копродукції з європейськими продакшенами. Всім стало зрозуміло, що кіно не зникає під час війни.

Кожен випуск «КіноХабу» буде присвячено окремій темі з історії та сучасності кінематографу, яку ведучий обговорюватиме з гостем студії. Також у новому проєкті будуть огляди прем’єр, трейлерів та інших новин зі світу кіно таємні рубрики-челенджі для гостей.

Перший випуск «КіноХабу» буде присвячено гумору під час війни.

Автор програми та його гостя говоритимуть про те, чи доречні комедії під час війни, які теми табу, як світовий кінематограф смішив людей у кризові моменти історії людства.

Гостею Олекси Гладушевського стала актриса, заслужена артистка України, директорка-художня керівниця театру Драми і комедії на Лівому березі Олеся Жураківська, яка під час війни знялась в комедії «Крашанка».

Читайте також: 

  • «Рубрика» запустила новий формат для ГО, активістів й експертів
  • Ведуча Єлизавета Цареградська повернулася на «Суспільне Культура»
  • Програма «Лист на Радіо» до 100-річчя «Українського радіо» стартує 5 липня

Фото: телеканал «Дім»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
Поделиться сюжетом