8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Не робіть часту помилку, через яку котлети виходять не смачними: як правильно солити фарш
Не робіть часту помилку, через яку котлети виходять не смачними: як правильно солити фарш

Не робіть часту помилку, через яку котлети виходять не смачними: як правильно солити фарш

Щоб у вас завжди виходили смачні котлети, потрібно знати певні секрети їхнього приготування. Особливо важливо правильно солити фарш.

Готуючи котлети, ви можете брати практично будь-який фарш. Головне, щоб м'ясний продукт був свіжим. Але багато хто забуває, що саме від солі залежить консистенція фаршу, а також смак майбутньої страви.

Наприклад, досвідчені кулінари стверджують, якщо брати яловичину, то котлета вийде більш щільною та еластичною, якщо сіль додати в процесі приготування фаршу, а не під час смаження готового продукту.

Ще один важливий момент: скільки потрібно солі на 1 кг м'ясного фаршу? Тут дуже важливі пропорції, адже вони впливають не лише на смак, але й на те, чи вийдуть котлети соковитими та еластичними, або будуть жорсткими і сухими.

Отже, кулінари стверджують, якщо ви використовуєте дрібну сіль, то її потрібно брати всього лише трішки менше, ніж тоді, коли ви додаєте звичайну сіль з великими крупинками.

Якщо це 1 кг фаршу з яловичини або свинини, беріть приблизно 1 ч. ложку дрібної солі. Те саме правило стосується котлет з індички. А ось для рибного фаршу вже потрібно брати не менше 2 ч. ложок дрібної солі без гірки. Курячі котлети найбільше залежать від кількості спеції. Кулінари радять додавати до курячого фаршу з цибулею, розмоченим хлібом та яйцем не менше 1 ст. ложки звичайної солі.

Источник материала
Поделиться сюжетом