![Не робіть часту помилку, через яку котлети виходять не смачними: як правильно солити фарш](https://thumbor.my.ua/sB1l5DrZ06k_lI08S5WLd-bE5yg=/800x400/smart/filters:format(jpeg)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F37715a4cfe12faa36815324a321b5c08.jpg)
Не робіть часту помилку, через яку котлети виходять не смачними: як правильно солити фарш
Щоб у вас завжди виходили смачні котлети, потрібно знати певні секрети їхнього приготування. Особливо важливо правильно солити фарш.
Готуючи котлети, ви можете брати практично будь-який фарш. Головне, щоб м'ясний продукт був свіжим. Але багато хто забуває, що саме від солі залежить консистенція фаршу, а також смак майбутньої страви.
Наприклад, досвідчені кулінари стверджують, якщо брати яловичину, то котлета вийде більш щільною та еластичною, якщо сіль додати в процесі приготування фаршу, а не під час смаження готового продукту.
Ще один важливий момент: скільки потрібно солі на 1 кг м'ясного фаршу? Тут дуже важливі пропорції, адже вони впливають не лише на смак, але й на те, чи вийдуть котлети соковитими та еластичними, або будуть жорсткими і сухими.
Отже, кулінари стверджують, якщо ви використовуєте дрібну сіль, то її потрібно брати всього лише трішки менше, ніж тоді, коли ви додаєте звичайну сіль з великими крупинками.
Якщо це 1 кг фаршу з яловичини або свинини, беріть приблизно 1 ч. ложку дрібної солі. Те саме правило стосується котлет з індички. А ось для рибного фаршу вже потрібно брати не менше 2 ч. ложок дрібної солі без гірки. Курячі котлети найбільше залежать від кількості спеції. Кулінари радять додавати до курячого фаршу з цибулею, розмоченим хлібом та яйцем не менше 1 ст. ложки звичайної солі.