Новий прем’єр Британії запевнив Байдена у непохитній підтримці України
Новий прем’єр Британії запевнив Байдена у непохитній підтримці України

Новий прем’єр Британії запевнив Байдена у непохитній підтримці України

Новий прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер провів у п’ятницю телефонну розмову з президентом США Джозефом Байденом, у ході якої, зокрема, запевнив останнього у непохитній підтримці України з боку Британії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті британського уряду.

"Лідери обговорили спільну відданість особливим відносинам між Великою Британією та США, а також їхні спільні амбіції щодо більшого економічного зростання. Обговорюючи геополітичні виклики, лідери підтвердили свою непохитну відданість Україні, а прем'єр-міністр підкреслив, що підтримка України з боку Великої Британії є непохитною", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що британський прем’єр з нетерпінням чекає на роботу пліч-о-пліч зі США по всьому спектру відносин, "включаючи партнерство AUKUS та забезпечення вільного і відкритого Індо-Тихоокеанського регіону".

Очікується, що британський та американський лідери зустрінуться на саміті НАТО у Вашингтоні наступного тижня.

Як повідомляв Укрінформ, 4 липня у Великій Британії відбулися позачергові парламентські вибори, на яких виграла Лейбористська партія. Британський прем’єр-міністр Ріші Сунак визнав програш своєї Консервативної партії на позачергових парламентських виборах.

Фото: Getty Images

Теги по теме
США Джо Байден
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader