8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Опубліковано відео конфлікту з співробіниками ТЦК у Ворохті
Опубліковано відео конфлікту з співробіниками ТЦК у Ворохті

Опубліковано відео конфлікту з співробіниками ТЦК у Ворохті

У Ворохті сотні місцевих жителів вийшли на протест проти роботи блокпоста прикордонників і працівників ТЦК на в'їзді в селище. На блокпост вранці 4 липня приїхали не лише місцеві жителі, а й депутати селищної ради та голова громади. Відео події опублікувало видання КУРС.

Як розповіли очевидці, зустріч переросла в бійку, коли працівник Верховинського ТЦК і СП вибив телефон із рук у місцевої жительки, а іншу вдарив.

На місці конфлікту була присутня патрульна машина. Поліцейський намагався не допустити бійки.

Повідомляється, що співробітник ТЦК, який ударив жінку, закрився в машині і спробував наїхати на людей. Тоді його авто почали штовхати. Працівник ТЦК спробував використати газовий балончик, але сам наковтався газу в салоні.

У Нацполіції заявили, що група осіб зухвало та грубо порушували громадський порядок, вчинили конфлікт із військовослужбовцями Верховинського РТЦК та СП, які на той момент виконували свої службові обов'язки. 47-річному військовослужбовцю завдали тілесних ушкоджень та пошкодили автомобіль.

Поліцейські, які прибули на місце події, провели роз'яснювальну роботу з місцевими жителями. Конфлікт вдалося оперативно припинити.

Надалі поліцейські опитали потерпілих, встановили свідків конфлікту, вилучили відео з камер спостереження та пошкоджений автомобіль. Потерпілого доставили до лікувального закладу.

За фактом протиправних дій слідчі розпочали кримінальні провадження за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) та ч. 1 ст. 114 - 1 (Перешкоджання законній діяльності ЗСУ) Кримінального кодексу.

В обласному ТЦК та СП прокоментували ситуацію. Там повідомили, що блокпост прибрали, але співробітники ТЦК продовжать перевіряти документи осіб, які приїжджають.

Источник материала
Поделиться сюжетом