8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Перегрів ноутбука може розорити: як врятуватися від популярної проблеми
Перегрів ноутбука може розорити: як врятуватися від популярної проблеми

Перегрів ноутбука може розорити: як врятуватися від популярної проблеми

Часто буває, що ноутбук починає нагріватися. При чому стає настільки розпеченим, що їм легко можна обігрівати кімнату.

Декілька простих правил здорового використання ноутбуком можуть продовжити його життя, уберігаючи від перегріву. Про те, як використовувати недешеву техніку в нашому матеріалі.

робота за ноутбуком, фото Pxhere

Тверда горизонтальна поверхня

Перше правило, яке неохоче, але доведеться виконувати, це використовувати ноут тільки на твердій поверхні, бажано в горизонтальному вигляді, і стежити, щоб повітря легко надходило до вентиляційних отворів.

Це прекрасне — ноут у ліжку в сонному стані, занурений у складки ковдри чи простирадла, можна забути, якщо це не виключно фото для інсти.

Підставка з вентилятором

Дехто пропонує використовувати основу з вентилятором для ноутбука, ніби вона добре охолоджує процесор, проте в цій теорії є так само багато опонентів. Адже можна з одного боку додатково охолодити процесор, а з іншого зовнішнього вентилятора може закидати отвори внутрішнього вентилятора великою кількістю пороху, що призведе до ще більшого нагрівання, як не до поломки. Тому рішення про те, використовувати чи ні підставку – на вашу думку.

робота за ноутбуком, фото Pxhere

Внутрішні охолоджувачі

Важливо, щоб отвори внутрішнього вентилятора були чистими, а також він працював. Якщо під час використання ноутбука ви помітили абсолютну тишу, слід звернутися до фахівця та полагодити охолоджувач.

Програми для контролю температури

Фахівці радять використовувати додаткові програми, які контролюють та попереджають про небезпечну температуру. Однак це також слід обдумати самостійно, адже часто такі програми (або те, що з ними може застрибнути в ноут), самі є причиною того, що процесор ноутбука може перегріватися.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що економія починається з лічильника: в обленерго дали інструкцію для зменшення платіжки .

Источник материала
Поделиться сюжетом