8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Попереду – додаткова сесія: до яких труднощів готуватися учасникам НМТ
Попереду – додаткова сесія: до яких труднощів готуватися учасникам НМТ

Попереду – додаткова сесія: до яких труднощів готуватися учасникам НМТ

Директорка Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленков інтерв'ю Освіті 24 розповіла про виклики, з якими стикнулися учасники цьогорічного тестування. А також про те, як УЦОЯО намагається додати непередбачувані ситуації.

До яких викликів мають бути готові учасники додаткової сесії НМТ

Вакуленко розповіла, що, безперечно, викликом є нинішня ситуація із відключеннями електроенергії. Хоча УЦОЯО отримує підтримку від Міненергетики, Укренерго, від усіх постачальників енергетики на місцевому рівні, але аварійні відключення стаються.

Звичайно, це велике навантаження для підлітків – чекати, поки відновлять електропостачання. Крім того, надзвичайним викликом є кількість повітряних тривог, ракетні атаки. У нас є міста, в яких 16 і більше годин на день може тривати повітряна тривога,
– повідомила очільниця УЦОЯО.

Вакуленко додала: намагалися організувати оцінювання в укриттях якнайширше, і ОВА робили все можливе, щоби усі мали таку можливість, але, на жаль, це не завжди вдається через високі вимоги до укриттів, в яких проводять оцінювання.

У таких сховищах, за словами директорки УЦОЯО, має бути безперебійний інтернет, вбиральні, хороші витяжки тощо, а це доволі дорого і складно організувати.

Однак викликом є і та ситуація, коли учасник три години чекає в укритті.

Источник материала
Поделиться сюжетом