7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Росія знищує все: Часів Яр порівняли у 2022 і 2024 роках. Супутникові фото
Росія знищує все: Часів Яр порівняли у 2022 і 2024 роках. Супутникові фото

Росія знищує все: Часів Яр порівняли у 2022 і 2024 роках. Супутникові фото

Війська країни-агресора Росії продовжують рівняти із землею мирні українські міста. У мережі показали, як зараз виглядає місто Часів Яр на Донеччині – окупанти фактично його зруйнували.

Зокрема, на супутникових знімках, оприлюднених виданням "Радіо Свобода" у четвер, 4 липня, показаний мікрорайон Канал. У Силах оборони напередодні повідомили, що залишили цю частину Часового Яру через те, що їхні позиції там були повністю зруйновані російськими авіаударами та обстрілами.

На кадрах порівняли вигляд цього мікрорайону у липні 2022 року та 8 березня 2024 року. Цілих будинків, як видно по фото, там не лишилося – війська Росії все знищили.

Вранці 4 липня речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин підтвердив, що підрозділи Сил оборони України вийшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру. Утримання позицій стало недоцільним через значні руйнування, існувала велика загроза життю українських військовослужбовців.

Захисники України відійшли на більш захищені та підготовлені позиції.

Раніше у ДПСУ показали наслідки постійних обстрілів у місті Часів Яр. Ці кадри – черговий доказ, що скрізь, куди приходить "рускій мір", залишаються лише понівечена земля та руїни. "Росіяни, ми вам цього ніколи не пробачимо!" – написано на стінах одного із зруйнованих будинків, у якому колись жили люди.

Також раніше опублікували відео Часового Яру з висоти – через постійні російські бомбардування він перетворилося на чергове місто-примару. Судячи з кадрів із БПЛА серед руїн населеного пункту не помітно ознак життя.

Як повідомляв OBOZ.UA, війська Росії намагаються розширити своє просування у Донецькій області у напрямку Краматорська та Слов'янська. Бої ведуться в районах Часового Яру, Кліщіївки та Калинівки, які ворог намагається взяти під свій контроль.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом