8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Samsung очікує на 13-кратне збільшення прибутку завдяки зростанню попиту на чипи ШІ
Samsung очікує на 13-кратне збільшення прибутку завдяки зростанню попиту на чипи ШІ

Samsung очікує на 13-кратне збільшення прибутку завдяки зростанню попиту на чипи ШІ

Samsung Electronics очікує на 13-кратне збільшення прибутку за другий квартал у порівнянні з 2023 роком, завдяки зростаючому попиту на технології штучного інтелекту, що стимулює підвищення цін на чипи пам'яті.

Про це повідомляє Reuters.

Операційний прибуток найбільшого у світі виробника чипів пам'яті, смартфонів та телевізорів, ймовірно, зріс до 8,8 трильйона вон ($6,34 мільярда) у кварталі, що закінчився 30 червня, згідно з середнім показником LSEG SmartEstimate від 27 аналітиків, зважених до тих, хто більш послідовно точний.

Ця сума була б найвищим прибутком Samsung з третього кварталу 2022 року. Він порівнюється з операційним прибутком у 670 мільярдів вон ($482 мільйони) у другому кварталі минулого року.

Продуктивність ключового підрозділу напівпровідників технологічного гіганта, ймовірно, продовжувала покращуватися другий квартал поспіль, оскільки ціни на чипи пам'яті продовжують зростати з середини 2022 року до кінця 2023 року, що було викликано слабким постпандемічним попитом на гаджети, що використовують чипи.

Вибуховий попит на чипи DRAM високого класу, такі як чипи пам'яті з високою пропускною здатністю (HBM), що використовуються в чипсетах ШІ, а також чипи, що використовуються в серверах центрів обробки даних та гаджетах, які запускають послуги ШІ, лежать в основі широкого відновлення в індустрії чипів, заявили аналітики.

За даними постачальника даних TrendForce, протягом другого кварталу ціни на чипи пам'яті підскочили приблизно на 13% до 18% порівняно з попереднім кварталом для чіпів DRAM, що використовуються в технологічних пристроях, і від 15% до 20% для чіпів NAND Flash, що використовуються для зберігання даних.

Орієнтовний операційний прибуток у другому кварталі чип-підрозділу Samsung склав 4,6 трильйона вон ($3,31 мільярда) за прогнозами в середньому 10 аналітиків. Це порівняно з втратою в 4,36 трильйона вон ($3,14 мільярда) за той же період минулого року.

Мобільний бізнес, ймовірно, має операційний прибуток близько 2,2 трильйона вон ($1,59 мільярда), згідно з прогнозами в середньому від 10 аналітиків, порівняно з 3,04 трильйона вон ($2,19 мільярда) прибутку рік тому.

Очікується, що Samsung змагатиметься з конкурентом Apple у верхній частині ринку, коли 10 липня в Парижі випустить свої останні флагманські складні телефони та мобільні аксесуари, включаючи нове кільце для моніторингу здоров'я.

Источник материала
Поделиться сюжетом