8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Сім'я звільненого з полону Нарімана Джеляла залишила окупований Крим
Сім'я звільненого з полону Нарімана Джеляла залишила окупований Крим

Сім'я звільненого з полону Нарімана Джеляла залишила окупований Крим

Сім'я заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу, який повернувся з російського полону, Нарімана Джеляла вирішила з метою безпеки виїхати із захопленого росіянами Кримського півострова. Його дружина Джеляла Левіза та їхні четверо дітей виїхали на підконтрольну Україні територію та прямують до Києва. Про це він розповів голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

- Сім'я Нарімана – дружина Левіза та четверо дітей уже на шляху до України. Відповідно всі заходи, які ми були змушені вжити з метою безпеки членів сім'ї Нарімана, залишилися позаду. Із завтрашнього ранку Наріман планує насамперед особисто зв'язатися з тими журналістами, які направили йому в ці дні запити на спілкування, - повідомив він.

Наріман Джелял був у полоні з 2021 року, а 28 червня 2024 року – повернувся з російських катівень разом із 9 іншими цивільними. Увечері у п'ятницю він уперше побачить свою сім'ю після тривалого розставання, уточнює " Суспільне ".

  • 28 червня Україна повернула із російського полону ще 10 цивільних. Серед них – наші співвітчизники, яких полонили на території Білорусі та заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял.
  • 29 червня український лідер Володимир Зеленський зустрівся зі звільненим із російського полону заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріманом Джелялом.
Теги по теме
обмен пленными
Источник материала
Поделиться сюжетом