8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Стало відомо, чому в Україні масово закриваються ФОПи
Стало відомо, чому в Україні масово закриваються ФОПи

Стало відомо, чому в Україні масово закриваються ФОПи

За перші 6 місяців 2024 року в Україні закрилось майже 92 тис. ФОПів. Це на 54% вищі показники закриття приватними підприємцями, ніж за аналогічний період у 2023 році. Про це повідомляє портал “Коментарі”, пише agronews.ua.

Згідно з даними YouControl.Market загалом в Україні закрилось майже 92 тис.підприємців у першому півріччі 2024 року. Найчастіше ФОПи закривались на початку року – до травня в середньому було закрито 16 тис. ФОПів щомісячно.

Найбільше ФОПів за 6 місяців 2024 року закрилось у Києві – понад 12 тис. Також серед лідерів Харків – 5,3 тис., Одеса – 3,8 тис., Дніпро – 3,3 тис., та Львів – 2,8 тис.

70% закритих ФОПів припадає на п’ять основних галузей:

  • роздрібна торгівля – 32%;
  • інформаційні технології – 17,2%;
  • інші послуги – 10,6%;
  • транспорт та логістика – 8,1%;
  • громадське харчування – 5%.

Чоловіки та жінки майже в однакові кількості закривають ФОПи: 44 тис. жінок припинили свою підприємницьку діяльність (48%), а серед чоловіків цей показник становить 47,7 тис. (52%).

Фінансовий аналітик YouControl Роман Корнилюк вважає, що масове закриття ФОПів не варто пов’язувати з негативними тенденціями в економіці, адже в Україні й надалі продовжує відкриватись велика кількість ФОПів.

“У 2022 році і частково 2023 році власникам і ФОПам часто було не до того, щоб юридично оформлювати закриття свого бізнесу, навіть якщо де-факто бізнес-активність згорталася. Відтак частина запитів на закриття і припинення у 2024 році – це “відкладений попит” на юридичне оформлення припинення бізнесу, який насправді виник раніше”, — вважає Корнилюк.



Перегляди: 0
Источник материала
Поделиться сюжетом