8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Суд у РФ арештував майно громадянина Франції, визнаного «іноагентом»
Суд у РФ арештував майно громадянина Франції, визнаного «іноагентом»

Суд у РФ арештував майно громадянина Франції, визнаного «іноагентом»

У Росії Замоскворецький районний суд заарештував майно громадянина Франції Лорана Вінатьє, обвинуваченого в ухиленні від обов'язків "іноземного агента".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє «Настоящее время».

За цією статтею у Москві розглядається лише одна справа, на сайті суду є картка справи без згадки імені обвинуваченого. Джерело у правоохоронних органах підтвердило, що йдеться про Вінатьє.

Раніше співробітника швейцарської НКО "Центр Гуманітарного Діалогу" Вінатьє заарештували на два місяці до п'ятого серпня 2024 року.

У суді уточнили, що Вінатьє мав подати документи на включення самого себе до реєстру "іноземних агентів", проте не зробив цього.

Видання повідомляє, що обвинувачений визнав свою провину - саме в ухиленні від виконання обов'язків "іноагента". Вінатьє зазначив, що не знав, що йому потрібно зареєструватися в Мін'юсті РФ як "іноземному агенту".

При цьому російське обвинувачення стверджує, що громадянин Франції також "здійснював цілеспрямований збір відомостей у галузі військової та військово-технічної діяльності РФ", що за російськими законами вважається злочином, хоча й менш серйозним, ніж шпигунство.

Адвокат Вінатьє, як пише видання Sota, просив суд призначити своєму підзахисному домашній арешт, оскільки у нього під опікою перебувають четверо дітей, двоє з них неповнолітні (одна дитина – інвалід). До свого клопотання захисник долучив письмове клопотання від генерального консула Франції, де той гарантує, що чоловік не сховається від суду.

Лоран Вінатьє з 2014 року працював у швейцарській НКО "Центр Гуманітарного Діалогу" радником з організаційної діяльності в Україні. Він має докторський ступінь у галузі політології, який отримав в Інституті політичних досліджень Парижа, де спеціалізувався на управлінні конфліктами.

Як повідомлялося, справу Вінатьє розглядають під час гострої конфронтації між Москвою і Парижем. Франція підозрює РФ у низці актів дестабілізації та дезінформації в країні.

"Труни" біля Ейфелевої вежі та сплюндрування Меморіалу Шоа можуть бути спецоперацією РФ. Слідство зосереджується на версії операції з дестабілізації, яка координувалася з-за кордону, і є докази, які вказують на Росію.

Теги по теме
Россия Франция Суд
Источник материала
Поделиться сюжетом