8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
ТЦК отримуватимуть дані чоловіків від ПФУ: що змінилося в процесі мобілізації в липні
ТЦК отримуватимуть дані чоловіків від ПФУ: що змінилося в процесі мобілізації в липні

ТЦК отримуватимуть дані чоловіків від ПФУ: що змінилося в процесі мобілізації в липні

На вебпорталі Пенсійного фонду роботодавці в режимі реального часу зможуть подавати відомості про прийняття особи на роботу, звільнення, переведення на іншу посаду, тимчасове припинення чи відновлення дії трудового договору тощо.

В Україні обʼєднали реєстри застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування та Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів. Про це повідомили в пресслужбі ПФУ.

Пенсійним фондом було забезпечено інформаційну взаємодію між двома реєстрами на виконання постанови Кабміну від 05.06.2024 № 650 "Деякі питання бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану".

Важливо Дані про чоловіків від 17 років будуть передаватися до реєстру "Оберіг": що зміниться

Обʼєднання двох реєстрів: що змінилося

Роботодавці в особистому кабінеті страхувальника на вебпорталі ПФУ можуть у режимі реального часу подавати відомості про прийняття працівника на роботу, його переміщення з одного структурного підрозділу до іншого, переведення на іншу постійну посаду чи роботу, звільнення, поновлення на роботі, тимчасове припинення чи відновлення дії трудового договору.

Крім цього, для подання відомостей через кабінет страхувальника пункт меню "Комунікації з ПФУ" було доповнено опцією "Відомості про трудові відносини (оперативне подання інформації)" / "Повідомлення про зміни в трудових відносинах". Після подання роботодавцем відомостей дані в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування оновляються протягом доби.

Нагадаємо, секретар комітету Верховної Ради з національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко повідомив, що до кінця цього року Україна зможе укомплектувати всі підрозділи за поточних темпів мобілізації. За його словами, йдеться про 200 тисяч бійців.

Источник материала
Поделиться сюжетом