7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У розтраті майже ₴2 млн. підозрюють екскерівника Херсонської обласної медичної установи
У розтраті майже ₴2 млн. підозрюють екскерівника Херсонської обласної медичної установи

У розтраті майже ₴2 млн. підозрюють екскерівника Херсонської обласної медичної установи

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури екскерівнику центра екстреної медичної допомоги та медицини катастроф заочно повідомлено про підозру у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, підозрюваний у травні 2022 року пішов на співпрацю із ворогом. Чоловік став так званим «в.о. головного лікаря» цієї ж установи, яку перереєстрував в окупаційній адміністрації Херсонської області.

У липні та вересні 2022 року від імені українського закладу охорони здоров’я уклав дві угоди загальною вартістю майже 1 млн 800 тис. грн із ФОП, яке вело господарчу діяльність на окупованій території. Роботи передбачали проведення поточного ремонту внутрішніх приміщень одного поверху підстанції швидкої.

Кількома траншами за підписом підозрюваного гроші з рахунку захопленої установи незаконно були переведені на рахунок «виконавця».

Крім того, в іншого ФОП чоловік замовив послугу технічного нагляду на загальну суму понад 24 тис. грн. Таким чином допустив розтрату бюджетних коштів в особливо великих розмірах.

Раніше прокуратурою в окремому кримінальному провадженні скеровано до суду обвинувальний акт стосовно фігуранта та двох підприємців за фактом розтрати понад 7 млн грн. Ексочільнику медустанови інкриміновано пособництво державі-агресору та розтрату майна, шляхом зловживання службовим становищем (ч. 1. ст. 111-2, ч. 5 ст. 191 КК України). Підприємців судять за розтрату чужого майна в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

Досудове розслідування – ГУНП в Херсонській області.

Херсонська обласна прокуратура

Tweet
Источник материала
Поделиться сюжетом