8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У суботу Львів попрощається з Героями Олегом Галянтом, Василем Качинським, Олегом Зарічним: ким вони були
У суботу Львів попрощається з Героями Олегом Галянтом, Василем Качинським, Олегом Зарічним: ким вони були

У суботу Львів попрощається з Героями Олегом Галянтом, Василем Качинським, Олегом Зарічним: ким вони були

У суботу, 6 липня, Львів попрощається з трьома військовослужбовцями. Олег Галянт, Василь Качинський, Олег Зарічний загинули від рук російських окупантів, захищаючи Україну. Про це повідомила Львівська міська рада.

Чин похорону захисників Олега Зарічного та Олега Галянта розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:45 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.

Прощання із захисником Василем Качинським розпочнеться об 11:00 у родинному помешканні у селі Зарудці (вул. І. Франка, 45А). Опісля відбудеться чин похорону у місцевому храмі Преображення Господнього. Поховають воїна на кладовищі у Зарудцях.

Біографічні довідки захисників

 Олег Галянт (25.02.1995 – 01.07.2024) Львів’янин. 

Навчався у середній загальноосвітній школі № 54 міста Львова. Після завершення навчання проходив військову службу в місті Рівне.

Працював у сфері будівництва. У вільний від роботи час займався футболом.

Впродовж 2015 – 2019 років захищав державу в межах Антитерористичної операції. Під час повномасштабного російського вторгнення боронив Україну в лавах 5-ї окремої штурмової Київської бригади Сухопутних військ Збройних Сил України. Виконував бойові завдання на Донецькому напрямку.

Олег Зарічний (08.09.1972 – 02.07.2024) Львів’янин. 

Навчався у ліцеї №18 Львівської міської ради. Професійно-технічну освіту за спеціальністю «кухар» здобув у Львівському професійному коледжі готельно-туристичного та ресторанного сервісу (раніше – СПТУ №27).

Після завершення навчання проходив строкову військову службу в 6-му окремому полку військ урядового зв’язку Головного управління урядового зв’язку Служби безпеки України, де отримав військове звання «молодший сержант».

У мирний час працював у сфері ремонту автомобілів. Полюбляв займатися риболовлею.

Під час повномасштабного російського вторгнення боронив Україну в складі 42-ї окремої механізованої бригади оперативного командування «Південь» Сухопутних військ Збройних Сил України. Виконував бойові завдання на Харківському напрямку.

Василь Качинський (22.06.1981 – 03.07.2024) Уродженець села Зарудці Львівської міської територіальної громади. 

Навчався у Зарудцівській гімназії Львівської міської ради. Вищу освіту за спеціальністю «інженер-механік» здобув у Львівському національному університеті природокористування.

Працював на посаді «інженер» на Акціонерному товаристі «Укрзалізниця». За словами близьких, Василь був стриманим, веселим, дружелюбним та любив футбол.

З початком повномасштабного російського вторгнення вступив на захист держави до лав 2-ї окремої Галицької бригади Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України. Виконував бойові завдання на Донецькому напрямку.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны