В Україні вирішили збагатитися на ухилянтах: як планують вилучати гроші
В Україні вирішили збагатитися на ухилянтах: як планують вилучати гроші

В Україні вирішили збагатитися на ухилянтах: як планують вилучати гроші

Вже скоро закінчиться термін оновлення даних для військовозобов'язаних чоловіків у ТЦК. Ті чоловіки, які не збираються оновлювати дані, повинні бути готові заплатити адміністративний штраф.

Ще наприкінці 2023 року Міністерство оборони зазначило, що близько 3 мільйонів чоловіків не стоять на військовому обліку. Тому новий мобілізаційний закон був розроблений спеціально для таких чоловіків. Згідно з цим законом, всі чоловіки повинні оновити свої військово-облікові дані протягом 60 днів.

Мобілізація в Україні. Фото: скрін youtube

Проте, більшість чоловіків, які уникали військкомат більше 2 років, навряд чи захочуть оновити свої дані. Якщо у чоловіка немає броні або він не навчається, його чекає мобілізація. Депутати врахували цей аспект і збільшили штрафи за порушення військового обліку з 1700-3400 гривень до 17 000-25 000 гривень.

За даними аналітиків, сьогодні за кордоном перебуває 865 тисяч військовозобов'язаних чоловіків. Тому, якщо мільйон чоловіків не оновить дані, держава може поповнити казну на 42 мільйони доларів.

Перевірка у військоматі

Процедура буде такою: кінцевий термін для оновлення даних - 16 липня 2024 року. Якщо чоловік проігнорує цю вимогу, ТЦК надішле запит в поліцію, щоб ухилянта доставили примусово до військкомату протягом 5 днів.

Якщо поліція не знайде чоловіка, ТЦК надішле рекомендованим листом "вимогу" з'явитися до військкомату протягом 10 днів. Якщо цю вимогу проігнорують, ТЦК може накласти адміністративний штраф і через суд позбавити права керувати автомобілем.

військкомат, скріншот з відео

Якщо чоловік не заплатить штраф, його внесуть до реєстру боржників, і виконавча служба накладе арешт на його майно та банківські рахунки.

Адміністративний штраф у 17-25 тисяч гривень буде накладатися кожні три місяці. Після кожного продовження воєнного стану і мобілізації президентом, чоловік зобов'язаний стати на військовий облік протягом 60 днів. Таким чином, в рік чоловік може отримати штраф до 100 тисяч гривень.

Вам буде цікаво дізнатися не оновили дані про авто – готуйтеся до штрафів: про що треба обов’язково повідомити в ТЦК

Источник материала
Поделиться сюжетом